Câstigătorii Business Review Awards – ediția a XII-a

Castigatorii Business Review AwardsRevista Business Review anunță caștigătorii celei de a douăsprezecea ediții a galei de premiere Business Review Awards, evenimentul anual ce premiază liderii, companiile și inițiativele cu rezultate remarcabile în anul 2016.

An de an, competiția este evaluată de un juriu independent, ce asigură integritatea și transparența procesului de jurizare.

Juriul ediției din acest an a fost format din:

  • Anca Rarău – director marketing la BCR,
  • Cosmin Alexandru – decan la Entrepreneurship Academy,
  • Istvan Kocsolade – manager la Accenture Management Consulting,
  • Marius Ghenea – director de investiții la 3TS Capital,
  • Matteo Patrone – director la EBRD Romania,
  • Oana Bulexa – director The Practice,
  • Oana Craioveanu – co-fondator Impact Hub,
  • Silviu Stoica – partener la Popovici Nițu Stoica și Asociații,
  • Sotiris Chatzidakis – vice-presedinte CEO Clubs

„A fost o adevarată placere să fac parte din juriu. Echipa a fost grozavă. Aș vrea să-i încurajez pe toți cei care vor primi în viitor invitația de a face parte din juriu să o accepte, să nu ezite. Și eu am analizat cât timp îmi va lua să mă ocup de acest proiect și este o experiență incredibilă. (…) În primul rând vorbim despre calitatea juriului și despre oamenii implicați în acest proiect(…) În al doilea rând, referitor la ce am jurizat, a fost extraordinar să descoperim poveștile de succes ale nominalizaților care creează valoare pentru societate și mediul de afaceri din România. A fost o plăcere și oarecum o surpriză să vedem un număr atât de mare de companii românești. În comparație cu anii trecuți, a fost ceva care a ieșit în evidență, numărul semnficativ de companii românești prezente în diferite categorii” a declarat Oana Craioveanu, presedintele juriului.

10 categorii reprezentative

Competiția a evaluat companiile și liderii ce au excelat în zona lor de business în 2016, în cadrul a 10 categorii reprezentative.

Categoria Best Comeback Strategy a fost câstigată de Blue Air: „Blue Air a înregistrat o revenire începând cu anul 2013. În acel moment aveam doar șase aeronave. Am încheiat anul 2015 cu 16 avioane, iar în 2016 am ajuns la 24, iar până la începutul sezonului de vară vrem să ajungem la 30 de aeronave. Am devenit cea mai mare companie aeriana românească” a transmis audienței Gheorghe Răcaru, CEO al Blue Air.

Fundația eMAG a fost declarată câștigătoare la categoria Best Community Development Inițiative: “Am lansat acest program în urmă cu aproape cinci ani și atunci voiam doar să sprijinim echipele naționale la olimpiade internaționale. Dar, pe parcurs, lucrând cu acești copii și cu profesorii lor, am realizat că avem încă o comunitate puternică de profesori valoroși, alături de copii foarte buni. (…) În prezent, circa 3,500 de copii se pregătesc În centrele noastre de performanță din 12 orașe din România și intenționăm să continuăm acest proiect” a declarat Tudor Vlad, președintele Fundației eMAG.

Câștigătorul categoriei Innovation in Technology a fost FlashNet: “Este o onoare pentru mine să primesc acest premiu în numele întregii echipe FlashNet care se află în spatele acestui proiect inovator și de succes care se numește InteliLIGHT” a afirmat Csilla Csaki, CFO al FlashNet.

Categoria Best Start-up a fost câștigată de ReFlex: “Este o mare supriză pentru mine și în același timp o onoare să ridic acest premiu în numele ehipei ReFlex. Am atras ingineri straluciți și având în vedere rezutatele de până acum, avem capacitatea de a influenta industria fizioterapiei. Utilizatorii nostri sunt foarte fericiți” a declarat Camil Moldoveanu, CEO ReFlex.

Urmatoarea categorie, Best Start-up Supporter a fost câștigată de Startarium un proiect Impact Hub și ING Bank: “Acum doi ani, aceasta a fost una dintre cele 600 de idei pe care le-am trimis Centrului de Inovație din Amsterdam și după mai multe runde de selecții, am primit promisiunea de finanțare din partea Grupului de Inovație. Iar apoi, pe parcursul unui an am analizat cum sa-l pornim și cum să concretizăm această idee pentru a ajuta start-upurile pe lângă activitatea noastra de bază, cea bancară pe care o facem deja, și suntem foarte mulțumiți că ne-am întâlnit cu Impact Hub” a declarat Catalin Vasile.

Pe scenă a urcat  Ileana Alexandru, vice-președintele departamentului de resurse umane Mega Image, companie caștigătoare la categoria Best Employment Initiative. Aceasta a declarat: “Acceptăm acest premiu cu modestie, ca o confirmare a activității noastre.(…) Avem un procent de 99,99% dintre angajații nostri care devin șefi de magazin chiar de la raft. Știm că această misiune depășește granițele companiei noastre. Din acest motiv, dedic premiul tuturor organizațiilor care împreună cu noi și-au asumat implicarea în educarea și dezvoltarea oamenilor atunci când avem nevoie cel mai mult”.

Radu Georgescu, fondatorul Gecad Ventures, a fost desemnat Business Leader of the Year. Acesta nu a putut fi prezent, iar premiul a fost ridicat in numele sau de Ana-Maria Ungheanu, asistenta lui.

Serban Roman, country director al Enterprise Investors, fondul care a câștigat la categoria Deal of the Year, pentru vânzarea Profi către Mid Europa Partners, a declarat:“Am avut Profi, unde teza noastră preliminară de investiții a fost validată de cea mai importantă etapă din ciclul unei tranzacții, care este vânzarea și a fost o vânzare foarte bună. (…) Cred că buna cunoaștere a pieței de consum, și în special a pieței de retail, a fost crucială când am reusit să achiziționăm Profi în anul 2010. Aceeași experiență a fost foarte importantă pentru aducerea de expertiză și talent în companie.”  

Laurențiu Bănescu și Alexandru Geamănu fodatorii Zăganu au câștigat categoria Entrepreneur of the Year: “Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care ne-au băut berea (…) și încă un lucru – exact acum patru ani, la această dată, am semnat contractul prin care am cumpărat unitatea de producție a berii și am început să visăm la construirea unei mărci autentice românești” a transmis Alexandru Geamanu.

Ultima categorie, Excellence in Business a fost câștigată de Autonom: “În urmă cu patru ani, am decis să ne rescriem complet viziunea, care până în acel moment era destul de mercantilă (…) Am decis să fim îndrăzneți să includem ceva diferit, care nu avea legătură cu poziția pe piață sau cu zona noastra de expertiză, cu ce făceam sau ce urma să facem în viitor. Viziunea noastră era sa fim un model de afacere autentică (…) Din acel moment, am făcut acest lucru în fiecare zi cu angajații noștri. Când facem evaluările, care țin cel puțin patru ore la fiecare șase luni, alocăm o mare parte discuțiilor despre cum să facem lucrurile. Un procent semnificativ este dedicat dezvoltării personale” a declarat Dan Stefan Fondator Autonom.

4 premii onorifice

Business Review a acordat și patru premii onorifice în concordanță cu tema acestui an și anume “Construirea unei noi Românii”. Premiile onorifice au fost câștigate de: Ovidiu Sandor, Teach for Romania, Funky Citizens și Superbrands România.

Business Review felicită caștigătorii, nominalizații și multumește partenerilor și tuturor participantilor la gala de premiere din acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.