Viza in doar 10 zile pentru turistii din tarile Golfului, Turcia si China

Presedintele Traian Basescu l-a anuntat, miercuri, pe ambasadorul statului Qatar, Salem Abdullah Sultan Al-Jaber, ca turistii din tara sa si din alte state arabe din zona Golfului, precum si din Turcia si China, vor obtine in maxim 10 zile viza pentru a veni in Romania. Totodata, seful statului a remarcat ca zborurile operate la Bucuresti de compania Qatar Airways s-au inmultit in ultima perioada, iar ambasadorul a spus ca exista tot mai multe calatorii de business efectuate de pe aeroportul din Doha catre Romania.

“Ministerul de Interne a decis deja o reducere a duratei de aprobare a solicitarii de viza, la maximum 10 zile. Este valabila pentru Qatar, pentrutarile arabe ale Golfului, pentru Turcia si pentru China. (…) Aceasta decizie va fi comunicata foarte curand tuturor ambasadelor”, i-a spus Traian Basescu ambasadorului statului Qatar, venit la Palatul Cotroceni in vizita de ramas bun de la finalul mandatului sau inceput in noiembrie 2005.

La randul sau, Salem Abdullah Sultan Al-Jaber a spus ca este “o veste foarte buna”, pentru ca “pana acum au fost ceva probleme pentru turistii care vroiau sa vina aici”. Ambasadorul a aratat ca exista interes din partea unor oameni de afaceri din Qatar de a dezvolta unele proiecte turistice in Romania, acestea urmand a fi discutate si cu noul ministru al Dezvoltarii si Turismului, Cristian Petrescu.

Dezvoltarea relatiilor economice cu tarile Golfului este una dintre obiectivele de politica externa ale Romaniei, in luna martie 2011 fiind organizat la Bucuresti Forumul Economic Romania – Consiliul de Cooperare al Golfului.

Romania dezvolta la Constanta proiectul terminalului LNG, de gaze naturale lichefiate, pentru diversificarea surselor sale de aprovizionare energeticca, iar Qatarul urmeaza sa asigure o mare parte din gazele destinate acestui terminal. (M.S.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.