CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator listat de spații industriale și logistice din Europa Continentală, extinde colaborarea pe care o are cu Cargus, una dintre cele mai mari companii de curierat din România, în CTPark Oradea Cargo Terminal. Compania de curierat, deja prezentă în portofoliul CTP, este prima care semnează un contract de închiriere, pentru o suprafață de 3.400 mp, în singurul parc industrial din România care are un terminal cargo aerian.
Precizările transmise ZIUA CARGO:
CTPark Oradea Cargo Terminal este construit pe un teren cu o suprafață de 14,4 hectare și beneficiază de conexiune directă cu Aeroportul Oradea. Proiectul include numeroase elementele de infrastructură specifice finalizate într-un timp record, cum ar fi platforma de garare a avioanelor sau calea de rulare, care face legătura dintre platforma de staționare a aeronavelor și pista aeroportului.
„CTPark Oradea Cargo Terminal este o premieră națională, un proiect complex de infrastructură, care implică lucrări speciale, pe care echipa noastră de construcții le-a realizat la cele mai înalte standarde de calitate și într-un timp record. Interesul potențialilor rezidenți ai parcului a fost extrem de mare încă de la debutul proiectului și ne bucurăm să putem anunța, acum, și primirea în spațiu a primului chiriaș. Cargus este unul dintre partenerii noștri strategici, alături de care ajungem, astfel, la o suprafață închiriată de aproape 18.000 mp în București, Timișoara și Oradea”, a declarat Andrei Koszti, Regional Commercial manager, CTP România.
Cargus a inaugurat recent și un depozit de 11.000 mp în CTPark Bucharest dotat cu tehnologie de ultimă generație, iar acum, își extinde amprenta și planifică deschiderea unor noi spații în parcul din Oradea. Mai mult, depozitul din Oradea este relevant nu doar pentru dezvoltarea locală a companiei de curierat, cât și pentru cea internațională.
„Continuăm investițiile și planurile noastre de creștere. Odată cu dezvoltarea rețelei de livrare out of home și inaugurarea noului depozit de lângă București, ne-am dorit să beneficiem de toate avantajele pe care le oferă accesul la un terminal cargo de ultimă generație. Accesul facil la aeroportul din nord-vestul țării ne va permite să continuăm optimizarea operațiunilor noastre logistice și să extindem dezvoltarea companiei la nivel internațional – Oradea va fi un hub important pentru segmentul cross-border. Suntem încântați că vom dezvolta acest proiect alături de echipa de la CTP, cu care avem o colaborare de lungă durată”, a declarat Olivier Van Houtte, CEO Cargus.
CTP mai deține în județul Bihor alte două parcuri industriale, CTPark Oradea North, amplasat pe Calea Borșului, în Oradea, și CTPark Salonta, aflat în Salonta, oraș care va beneficia de conexiune directă cu autostrada M44 din Ungaria prin intermediului noului drum expres DX Oradea-Arad. În ultimii ani, CTP și-a consolidat poziția ca unul dintre principalii investitori imobiliari din zona de vest a țării, având, de asemenea, parcuri industriale și în Timișoara, Arad, Ineu și Caransebeș.
În România, CTP deține o suprafață totală de peste 2,2 milioane mp de depozite de clasa A în 15 orașe: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Târgu Mureș, Caransebeș, Ineu și Salonta.
Despre CTP
CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de proprietăți imobiliare logistice și industriale din Europa Continentală în funcție de suprafața închiriabilă brută, deținând peste 9,5 milioane de m² de spații în zece țări CTP este singurul dezvoltator din regiune cu întregul său portofoliu certificat BREEAM și cu operațiuni neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon din 2021, ceea ce stă la baza angajamentului său de a fi o afacere sustenabilă.
Despre Cargus
Cu o experiență de peste 30 de ani, Cargus este prima companie de curierat de pe piața românească. În prezent, compania numără peste 5.000 de angajați și colaboratori, oferă servicii de curierat cu livrare la adresă, dar și printr-o rețea națională de sute de locații SHIP & GO (puncte partenere și lockere), unde clienții pot ridica sau trimite pachete. Mai mult, Cargus deține 5 centre naționale de sortare, 45 de centre operaționale și o echipă de peste 2.500 de curieri care efectuează peste 50 de milioane de livrări pe an.
La începutul anului 2019, Cargus a fost preluat de Mid Europa Partners Investment Fund, unul dintre cei mai activi investitori din România. Cargus a înregistrat o creștere cu 20% a volumului vânzărilor în 2020.