Încă nepregătiți pentru transformări digitale

Peste jumătate dintre organizațiile din domeniul proceselor industriale nu sunt încă pregătite pentru transformări digitale de succes, deși acestea sunt esențiale pentru strategia de business, relevă un studiu realizat pentru Schneider Electric de către Omdia, o firmă de cercetare a pieței de tehnologie.

Concluzia face parte dintr-un studiu realizat de cele două companii pentru a înțelege mai bine punctele slabe și provocările specifice cu care se confruntă companiile industriale atunci când abordează transformarea digitală.

Precizîrile transmise ZIUA CARGO:

Peste trei sferturi (78%) dintre respondenții la sondaj, care se concentrează pe eficacitatea sistemelor de control distribuit (DCS), au declarat că implementează activ inițiative de transformare digitală în cadrul uneia sau mai multor unități. Cu toate acestea, puțin peste jumătate (55%) sunt „oarecum echipate” pentru a desfășura în mod eficient aceste activități. Acest deficit reprezintă o provocare uriașă, deoarece aproape toate organizațiile (94%) se așteaptă ca transformarea digitală să aibă un impact semnificativ asupra operațiunilor lor în următorii doi sau trei ani.

Cercetarea a chestionat sute de cumpărători și utilizatori finali din America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu și regiunea Asia-Pacific, din șase domenii industriale: apă, produse chimice, petrol și gaze, rafinare, celuloză și hârtie și generarea de energie.

88% dintre respondenți au declarat că expertiza furnizorului lor de control, pentru a sprijini upgrade-urile sau modernizarea DCS, a fost excelentă. În ceea ce privește asistența oferită de furnizori, clienții au identificat trei principale calități pe care le caută la furnizorii de control distribuit pentru a-și îmbunătăți aspectele legate de DCS:

  • Performanță și funcționalitate mai bună a sistemului
  • Capabilități mai mari de integrare a sistemului
  • Rentabilitatea dovedită a investiției

Implementarea soluțiilor DCS avansate, cum ar fi sistemul de automatizare a proceselor EcoStruxure™ Foxboro DCS de la Schneider Electric, se află pe agenda multor organizații. EcoStruxure Foxboro DCS, în special, permit proceselor industriale să funcționeze în siguranță și să îmbunătățească profitabilitatea, permițând rentabilitatea investiției de 100% în mai puțin de un an.

Studiul a mai constatat că este nevoie de mai multă colaborare între Information Technology (IT) și Operational Technology (OT) pentru o transformare digitală de succes. Convergența dintre IT și OT are loc în organizații, dar gradele de aliniere comportamentală și prioritizare variază foarte mult.

Cercetarea a arătat că departamentele OT și IT colaborează cel mai mult în abordarea problemelor IT ale companiei și colaborează cel mai puțin la strategia de securitate a rețelei și instrumentele de supraveghere. În același timp, primele trei domenii cu cea mai mare influență asupra definirii specificațiilor de transformare digitală a sistemelor de control distribuit sunt IT, corporative și operaționale.

Potrivit raportului, automatizarea deschisă și arhitecturile interoperabile asociate cu sistemele de control distribuit sunt considerate „relativ importante” atunci când se implementează noi tehnologii sau se lucrează cu noi furnizori. Soluții precum EcoStruxureTM Automation Expert demonstrează eficiență clară în medii industriale deschise, concepute pentru engineering automation

Scalabilitatea îmbunătățită (o valoare cheie a unei arhitecturi interoperabile) s-a clasat pe locul al treilea între cele mai importante influențe în implementarea tehnologiilor digitale ale sistemelor de control. În plus, ecosistemele deschise au fost considerate „foarte importante” de 88% dintre respondenți, atunci când selectează furnizorii de sisteme de control.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.