Președintele USER, Marius Cae, membru de onoare la Congresul SEEFF

Președintele USER, Marius Cae, a primit la cel mai prestigios eveniment din regiunea balcanică, Congresul SEEFF, cea mai înaltă distincție: Membru de Onoare.

Marius Cae este cea de a treia persoană din istoria acestui congres, organizat de 28 de ani, care a primit acest premiu, în trecut acesta fiind acordat unui reprezentant al Greciei și unui reprezentant al Turciei. 

Premiul i-a fost acordat de către fostul președinte FIATA, Ivan Petrov, în prezența actualului președinte FIATA, Turgut Erkeskin, și a președintelui asociației din Serbia, Slavoljub Jevtić. Acesta din urmă i-a oferit și o icoană cu Sfânta Parascheva de la Iași.

„Acest premiu reprezintă o recunoaștere a eforturilor de o viață ale președintelui USER, a contribuției semnificative pe care acesta a adus-o în toți acești ani dezvoltării industriei expedițiilor de marfă și logisticii din România, dar și din Europa de Est”, potrivit USER.

Retrospectiva congresului „SEEFF – Quo vadis logistics?”

Prima zi

Congresul SEEFF (South-East European Freight Forwarders Association) a fost deschis de ministrul Construcțiilor, Transporturilor și Infrastructurii din Serbia, Goran Vesić.

În prima parte a evenimentului, președintele USER, Marius Cae, a fost invitat să facă o prezentare la panelul „Tendințe globale și viitorul logisticii – direcții și strategii de dezvoltare, sprijin din partea UE și a autorităților locale”. „A fost o onoare ca reprezentantul uniunii noastre să urce pe scenă, printre vorbitori distinși ca Turgut Erkeskin, președintele FIATA (International Federation of Freight Forwarders Associations) și Igor Žula, Membru al Consiliului de Administrație al ELA (European Logistics Association) și președinte asociației expeditorilor din Serbia, reprezentând astfel casele de expediții și companiile logistice din România în fața unui public atât de mare”, a transmis USER.

Evenimentul a continuat cu o masă rotundă, la care USER a participat, clarificând mai multe aspecte pe temele discutate. „Feedback-urile din urma evenimentului ne-au transmis faptul că prezentarea președintelui USER, Marius Cae, a fost foarte bine primită, deoarece a pus în discuție problemele reale cu care se confruntă companiile de expediții și logistică din România. În cadrul evenimentului, am avut plăcerea de a ne întâlni cu participanți români, am conturat viitoare colaborări, atât cu aceștia, cât și cu alți participanți din balcani. Printre aceștia se numără World Media Trans, Dacorom International, Transfer International Spedition, Trinex, Argo Logistics Int, Milsped Group, Grada Logistic, Union Sped și alții. Suntem încântați că reprezentanții delegațiilor României și ai Republicii Moldova au fost prezenți în număr mare. Ne-am bucurat să ne întâlnim cu reprezentanții Cargo Radar din Bulgaria, care ne vor fi alături ca sponsori Gold în cadrul evenimentului Romanian Freight Forwarder’s Day, din data de 23 mai”, aprecizat USER.

La eveniment au fost prezente și unele dintre asociațiile partenere ale USER, din Bulgaria, Slovenia, Italia, Ungaria, Turcia, dar și reprezentanții FIATA, ELA și UIRR.

A doua zi, rezoluție

Pe lângă prezentări și mese rotunde interesante, în a doua zi a Congresului SEEFF a avut loc întâlnirea secretariatului SEEFF și FIATA. A fost emisă o rezoluție, ce urmează a fi înaintată guvernelor țărilor participante și instituțiilor relevante.

Astfel, participanții la Congresul SEEFF:

  • solicită UE și autorităților locale să ofere un sprijin puternic sectorului;
  • încurajează guvernele naționale să investească în construirea de noi proiecte de infrastructură, cum ar fi căile ferate, porturile, centrele logistice etc, care ar trebui să fie considerate ca sarcina lor prioritară;
  • recomandă asociațiilor naționale de expediții de mărfuri să-și continue eforturile de a promova bunele practici de durabilitate în sectorul transporturilor și de a-și încuraja membrii să-și digitalizeze activitățile;
  • îndeamnă asociațiile naționale și membrii acestora să colaboreze mai strâns cu instituțiile de învățământ pentru a forma mai mulți profesioniști care să răspundă nevoilor sectorului și să adopte standarde pentru această formare pentru a asigura eficacitatea acesteia;
  • asigură asociațiile membre că se pot baza întotdeauna pe sprijinul FIATA, CLECAT și SEEFF în eforturile lor de a găsi împreună soluții la noile provocări globale cu care se confruntă.

„Printre alte puncte ale agendei, cel mai important, mai ales pentru asociația noastră, este că s-a decis oficial ca următorul Congres SEEFF să aibă loc în România! Suntem foarte mândri, onorați și recunoscători că avem ocazia să găzduim, încă o dată, acest eveniment prestigios”, au mai transmis membrii USER.

2026 va fi un an special, deoarece marchează evenimente cu totul deosebite:

– 30 de ani de la prima ediție a Congresului SEEFF;

– 25 de ani de când România a organizat ultima dată acest eveniment;

– 100 de ani de la înființarea FIATA.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.