RENAULT TRUCKS: Centru service, la Hotelul Logistic Urban din Lyon

Renault Trucks se mobilizează pentru a deschide un punct de service cu un concept inovator, localizat în cadrul Hotelului Logistic Urban (HLU) din Lyon-Gerland.

Acest centru de service, cunoscut sub numele de Renault Trucks City, are toate elementele unui atelier tradițional Renault Truck, marea diferență constând în faptul că va fi amplasat în inima orașului. Deschiderea acestui atelier este parte din strategia Renault Trucks de a se asigura că ia în considerare toate aspectele ecosistemului urban logistic. Producătorul s-a angajat să fie „la îndemână” în orice stadiu al lanțului logistic.

Hotelul Urban Logistic din Lyon-Gerland, un centru logistic proiectat să administreze distribuția de bunuri în oraș, și-a deschis porțile la sfârșitul lunii martie 2024, în portul Edouard Herriot. Centrul va activa ca hub central, pentru descărcarea și sortarea mărfurilor, apoi reîncărcarea în vehicule cu emisii scăzute, fapt care permite o livrare de bunuri cu amprentă redusă de carbon, adaptată constrângerilor impuse de mediul urban. HLU Lyon este sediul a numeroși specialiști în transporturi și logistică, inclusiv Renault Trucks, care a construit aici un nou tip de centru de service.

Suport operațional pentru livrarea last-mile

Renault Trucks City oferă, la nivel local, servicii de reparații și întreținere pentru clienții care operează vehicule comerciale electrice de gamă medie și ușoară în centrul orașului Lyon. Acest atelier certificat E-Tech, care este parte a dealerului Renault Trucks Corbas, va dispune de doi tehnicieni, spațiul său putând adăposti două camioane în același timp. Centrul are, de asemenea, ,o zonă dedicată servisării tricicletelor electrice de marfă Kleuster, asamblate de către Renault Truck la Vénissieux.

Dacă vehiculul necesită reparații mai complexe sau de durată, acesta va fi dus la atelierul Corbas. Renault Trucks City din Lyon va oferi, de asemenea, servicii de închiriere de vehicule pe termen scurt și mediu.

Partener în fiecare etapă din supply-chain

Această inițiativă demonstrează angajamentul Renault Trucks față de politica de transformare a regiunii metropolitane Lyon și față de suportul acordat clienților cât mai aproape posibil de zona lor operațională, pentru a-i ajuta să își crească productivitatea.

Acest proiect reflectă strategia globală a producătorului francez, care tinde către optimizarea tuturor aspectelor ecosistemului logistic urban, luat ca ansamblu. Aceasta include o ofertă generoasă de vehicule electrice și servicii adaptate constrângerilor impuse de distribuția urbană, încurajarea transferului modal, experimentarea cu soluții mobile și modulare de lockere, precum și optimizarea modelelor logistice și a sistemelor de încărcare și descărcare.

Acest prim experiment din Franța este precursorul altor inițiative similare din partea Renault Truck, care ia în considerare proiecte similare pentru Paris, Marsilia și Țările de Jos, unde distribuitorul Renault Trucks Bluekens a deschis recent o zonă dedicată bicicletelor de transport marfă și serviciilor last-mile pentru transportatori.

Premii pentru serialul documentar Renault Trucks 

Serialul documentar cu șapte părți „The Good Move, Commited to Decarbonization” („Mișcarea corectă, angajament față de decarbonizare”), realizat de către Renault Trucks, care explorează provocările reducerii amprentei de carbon a transportului rutier de marfă, a primit Trofeul de Argint în cadrul competiției media Grand Prix Stratégies, pentru Comunicare de Angajament, în categoria Comunicare Mărci – Transformare Companii, și două alte trofee de top: Gold Grand Prix, în categoria business digital Corporate, și Premiul Special pentru Expresivitate.

Difuzat către sfârșitul anului 2023, documentarul Renault Trucks, realizat împreună cu agenția de producție Alunites, și-a propus să exploreze problemele complexe ale decarbonizării transportului, în cadrul unor episoade de câte 8 minute. Documentarul nu oferă „microfonul” doar experților Renault Trucks, ci și unei game largi de specialiști, printre care se numără cercetători geomorfologi, paleoclimatologi sau din domeniul planificării economice și al transporturilor.

Raluca MIHĂILESCU
raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.