Hankook. Primele anvelope pentru „electrice”, cu certificare ISCC PLUS

Producătorul de anvelope premium Hankook prezintă iON evo, primele anvelope de vară pentru autovehicule electrice cu certificare ISCC PLUS (sistem de certificare internațional, care verifică utilizarea de materiale sustenabile în întreg procesul de producție).

Noul model are la bază anvelopele de curse Hankook iON Race, utilizate exclusiv, începând cu 2023, pe autovehiculele din campionatul mondial de formula E „ABB FIA Formula E World Championship” și este realizat în proporție de 45% din materii prime sustenabile. Noile anvelope iON evo sunt echiparea originală pentru varianta electrică actualizată a modelului sport Porsche Taycan. Acestea sunt primele anvelope cu o certificare de prestigiu, utilizate ca echipare originală, pentru un autovehicul al producătorului premium.

„Anvelopele iON evo cu certificare ISCC PLUS reprezintă un rezultat concret, gata de drum, al obiectivului nostru de a avea anvelope cu adevărat mai sustenabile”, a spus Klaus Krause, vicepresident și head of Europe Technical Center în cadrul Hankook. „Suntem de asemenea foarte mândri de faptul că fabrica noastră europeană, din Ungaria, care produce anvelopele iON evo, a primit apreciata certificare ISCC PLUS, devenind astfel cel de-al doilea centru de producție Hankook certificat din lume. O dovadă foarte importantă a încrederii ce ni se acordă este faptul că Porsche utilizează pentru echiparea originală a noului model Taycan anvelopele iON evo. Datorită tehnologiilor noastre testate în motorsport, prin sustenabilitatea îmbunătățită și rezistența optimizată la rulare, anvelopele Hankook contribuie semnificativ la creșterea autonomiei unei mașini sport electrice foarte performante”, a adăugat el.

Materiale regenerabile și reciclate

Deși procentul de materiale sustenabile este de 45%, dezvoltatorii Hankook au atins aceste obiective de sustenabilitate fără a face compromisuri la nivelul caracteristicilor relevante pentru siguranță și performanță. Inginerii lucrează cu materiale regenerabile și reciclate care echivalează caracteristicile de rezistență, flexibilitate și durabilitate ale componentelor obișnuite ale anvelopelor. Aici se încadrează, de exemplu, silicele pe bază de deșeuri provenite din cereale, cordonul textil din PET reciclat, provenit din deșeuri din plastic, cauciucul sintetic, provenit din materii prime din bioeconomia circulară, funinginea reciclată din cauciucuri vechi sau chiar și rășina naturală. Echipa Hankook responsabilă pentru dezvoltarea anvelopelor a reușit, de asemenea, să valorifice cunoștințele dobândite în Formula E, unde sunt utilizate anvelope de curse cu un procent ridicat de materiale sustenabile – iON Race.

iON evo pe noul Porsche Taycan

Noul model iON evo cu logoul ISCC PLUS pe peretele lateral își face debutul ca echipare originală pentru Porsche Taycan, în dimensiunile 245/40 R21 Y XL (față) și 285/35 R21 Y XL (spate). La fel ca în cazul celorlalte anvelope din gama iON, și această variantă îmbunătățită utilizează pentru suprafața de rulare un amestec de uleiuri pe bază de plante. Astfel, profilul suprafeței de rulare nu este doar mai sustenabil, per ansamblu, dar are și un efect pozitiv asupra durabilității. Inginerii Hankook au utilizat de asemenea material ranforsat, pentru a crește rigiditatea laterală, în sprijinul condusului dinamic extrem sau al schimbărilor bruște de bandă. Inginerii au profitat aici de know-how-ul acumulat la omologările anterioare pentru producători premium.

O autonomie mai bună și mai multă siguranță în deplasare

La fel ca celelalte modele iON, noile anvelope iON evo cu certificare ISCC PLUS asigură, în comparație cu anvelopele convenționale, o rezistență la rulare mai redusă, care crește autonomia cu până la 40 de kilometri pentru o încărcare a bateriei, conform specificațiilor Porsche, pentru modelul Porsche Taycan, echipat cu roți Aero de 21 de inchi. De asemenea, produsele Hankook iON sunt proiectate special pentru cuplul ridicat, disponibil imediat, produs de vehiculele electrice puternice. În ansamblu, acest lucru se traduce pentru șoferii de vehicule electrice printr-o autonomie mai mare la fiecare încărcare a bateriei, precum și printr-un sentiment de siguranță și confort în timpul conducerii.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.