Flyere ANAF – aplicația e-Transport

Inspectorii Agenției Naționale de Administrare fiscală (ANAF) au început să distribuie flyere în care îndeamnă la descărcarea aplicației RO e-Transport.

„Trebuie să raportezi în sistemul e-Transport? Folosește aplicația pusă la dispoziție de Ministerul Finanțelor!”, îndeamnă ANAF în mesajul de pe flyer, inscripționat atât în limba română, cât și în engleză.

Iată ce mai scrie pe flyer:

„Operatorii obligați să raporteze în sistemul național e-Transport trebuie să asigure transferul datelor de poziționare pentru vehiculul de transport pe toată durate traseului de transport al bunurilor.

Conducătorul vehiculului are obligația să pornească dispozitivul de poziționare înainte să înceapă transportul pe teritoriul național și să îl oprească numai după livrarea bunurilor la locul de livrare declarat pe teritoriul național sau după ce părăsește teritoriul național.

De asemenea, la solicitarea organelor abilitate, conducătorul vehiculului de transport este obligat să prezinte documentele care însoțesc transportul, împreună cu codul UIT.

Pentru îndeplinirea obligațiilor stabilite prin OUG 41/2022 referitoare la transferul datelor de poziționare a vehiculului de transport în Sistemul RO e-Transport, Ministerul Finanțelor a pus la dispoziție pe platformele Google Play (pentru Android) și App Store (pentru IOS) aplicația de mobil e-Transport. 

Pentru deținătorii de flote echipate cu dispozitive GPS proprii, pe site-ul Ministerului de finanțe sunt publicate informații tehnice cu privire la primirea datelor GPS prin aplicațiile de fleet management (www.mfinante.gov.ro/web/etransport/primire-date-gps)”.

Amintim că, începând cu data de 1 iulie, 300 de inspectori antifraudă efectuează controale în traficul rutier cu privire la respectarea aplicării prevederilor RO e-Transport.

file:///C:/Users/Magda/AppData/Local/Microsoft/Windows/INetCache/IE/1T5C6V1Y/Document240717092947[1].pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.