Prima etapă a caravanei cu noua gamă Ford Trucks F-Line, lansată

Noua gamă Ford Trucks F-Line a fost lansată, în 18 iulie, în cadrul primei etape a caravanei naționale, ce a pornit din Chiajna, sediul central al companiiei AIC Trucks, importator exclusiv al mărcii în România.

Caravana va continua în alte 9 orașe ale țării, alături de partenerii de service Ford Trucks, prin evenimente dedicate publicului din acea regiune care vrea să cunoască noul design și tehnologiile Ford Trucks. 

Program caravană:

18 iule – București / 30 iulie Timișoara / 8 august – Oradea 

22 august – Suceava / 29 august – Galați / 5 septembrie – Brașov

12 septembrie – Sibiu / 17 septembrie – Craiova / 19 septembrie – Constanța 

Anul 2024 reprezintă pentru Ford Trucks anul introducerii noii generații F-Line, care înlocuiește modelele anterioare dedicate segmentului de transport regional, construcții și vehicule specializate. Noua serie F-LINE ridică nivelul de tehnologie si confort al gamei pentru cele trei destinații aproape de F-Max, vârful de lance al brandului, dedicat transportului internațional.

Reprezentând trei segmente (camioane de distribuție, camioane de construcții și camioane specializate) noua serie oferă clienților eficiență, performanță, tehnologii de conectivitate, tehnologii avansate de siguranță, precum și confort și design modern.

Inspirat de viziunea „Sharing the Load”, Ford Trucks a proiectat seria F-LINE pe baza analizei cererii pieței și a cerințelor clienților din industria vehiculelor comerciale grele, referitoare la conectivitate, siguranță si eficiență.

Noul F-LINE este mai eficient, datorită tehnologiilor de conectivitate

Prin ConnecTruck, care este oferit acum și în seria F-LINE, clienții se pot conecta la vehiculele lor oricând, prin portalul web sau de pe telefoanele lor mobile. Prin monitorizarea vehiculelor pe hartă, aceștia pot primi date rapide despre vehicule și inregistrări anterioare de utilizare ale acestora. Oferă, astfel, soluții de eficiență care vor crește timpul de funcționare al vehiculului la 100% și vor asigura performanțe optime, cum ar fi diagnosticarea de la distanță și actualizările software. Starea vehiculelor Ford Trucks este monitorizată de la distanță în timp real, cu această tehnologie, urmârind să mărească timpul de operare prin intervenția cu algoritmi predictivi de diagnosticare.

Design inspirat de F-MAX

Cabina și designul exterior al seriei F-LINE, inspirate de F-MAX, au fost dezvoltate pentru a spori ergonomia, confortul și eficiența.

Designul interior accentuează confortul și calitatea, în timp ce designul exterior oferă un aspect elegant și dinamic. Ecranul multimedia de 9 inchi care le permite șoferilor să gestioneze multe funcții din interiorul vehiculului, materialele scaunelor, volanul nou și butoanele de control sporesc confortul la conducere. Grila, bara de protecție, farurile, aripile, ușile și ornamentele oglinzilor reînnoite combină puterea și stilul, sporind în același timp ergonomia.

Conducere sigură, datorită celor mai noi tehnologii

Seria F-LINE reprezinta, de asemenea, vârful tehnologiilor de siguranță.

Sistemele avansate de asistență a soferului (ADAS) sunt sisteme de siguranță activă concepute pentru a elimina erorile umane și lipsa de atenție a șoferilor, care crește riscul de accidente. ADAS îmbunătățește performanțele șoferilor prin utilizarea unor tehnologii avansate pentru a-i asista în timpul conducerii.

Sistemul de informare a unghiului mort, camera de vedere în spate, sistem de recunoaștere a semnelor de circulație, sistem de monitorizare a presiunii în pneuri, semnalul pentru oprire de urgență și etilotestul asigură o călătorie în siguranță prin a pune la dispoziția șoferului informatiile critice în mod vizual și acustic.

Pre-Collision Assist cu sistem de detectare a pietonilor, Intelligent Adaptive Cruise Control cu Stop & Go, farurile automate pentru faza lungă, precum și alerta de menținere a benzii de circulație le oferă șoferilor o experiență de conducere mai sigură și mai plăcută.

Noul motor Ecotorq, sursa puterii

Motorul Ecotorq al noii Serii F-LINE este echilibrul perfect natural între putere, performanță și economie. Dezvoltat în întregime de inginerii Ford, versatilitatea acestuia nu se limitează doar la performanța sa, ci este disponibil în variante pentru a se adapta cerințelor de transport diferite: 9 L si 12,7 L.

Motorul produce 330 CP si 420 CP pentru seria de camioane pentru transport rutier; 330 CP, 420 CP si 450 CP pentru seria de construcții si 450 CP (4×2) si 480 CP (6×4) pentru seria de autotractoare.

Motorul se integrează perfect într-un lanț cinematic proiectat și realizat în întregime de Ford Trucks (motorul, cutie, axă spate).

„Procesul complex de cercetare și dezvoltare a asigurat că modelele F-LINE îndeplinesc cele mai înalte standarde de performanță și fiabilitate. Seria include camioane rutiere, camioane de construcții și specializate, care răspund nevoilor diverse ale clienților. Exteriorul elegant și designul interior ergonomic oferă o experiență superioară de condus, făcându-l o alegere atractivă atât pentru șoferi, cât și pentru managerii de flotă. Pe piața din România, Ford Trucks își propune să își consolideze poziția sși să își extindă portofoliul de clienți, cu seria F-LINE. Noul tractor F-LINE 1845T, potrivit pentru segmentele de transport pe distanțe scurte și construcții, extinde familia de produse cu un design similar cu F-MAX”, a declarat Celal Kurt, managing director, Eastern Europe & Balkans.

„Închidem un capitol frumos, în care camioanele Ford din gamele de construcție și municipale au fost leader de piață ani la rând. Sunt camioane care au confirmat prin simplitate ți fiabilitate. Noua gama F-Line aduce un camion modern, care vine cu toate noutățile în materie de tehnologie, design și confort. Lanțul cinematic este acum dezvoltat de Ford in-house, iar motorul și cutia Ecotorque au confirmat deja prin rezultate foarte bune în ceea ce privește fiabilitatea și consumul. Designul este fresh iar confortul din cabină este foarte actual. Calitatea materialelor, spațiile de depozitare, ecranul mare și accesibilitatea comenzilor, conectivitatea cu telefonul, toate acestea fac F-Line un loc de muncă confortabil pentru utilizator. Gama F-Line este dotată cu sistemele de siguranță obligatorii, dar și alte sisteme de asistență ale șoferului, care îmbunătățesc semnificativ experiența de a conduce aceste camioane”, a declarat Răzvan Szilagyi, deputy CEO AIC Trucks.

Stefano Albarosa

Această noua gama de produse oferă un set extins de caracteristici și tehnologii de siguranță menite să îmbunătățească experiența de conducere și eficiența vehiculului. Toate acestea într-un vehicul cu o linie de propulsie complet integrată (motor, cutie de viteze și punte spate) fabricate în intregime de Ford Trucks și cu un design modern atractiv. Nu am nicio îndoială că va fi un succes în România”, a declarat Stefano Albarosa, CEO AIC Trucks.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.