Pirelli România susține educația

Pirelli România susține învățământul preuniversitar și universitar, prin numeroase proiecte pe care le realizează împreună cu liceele din Slatina, dar și cu universitățile tehnice din Craiova, București și Pitești, pentru formarea tinerilor.

Ziua Porților Deschise la Centrul IT Craiova, o oportunitate excelentă pentru studenți de a descoperi soluțiile inovatoare ale grupului Pirelli.  Jobs 4IT la Universitatea din Craiova – Târg de joburi dedicat IT–ului, unde studenții pot explora oportunitățile de carieră și interacționa direct cu specialiștii Pirelli din cadrul Centrului IT, Poliautofest Pitești, unde Pirelli a expus cele mai recente tehnologii de anvelope, inițiative durabile și produse de performanță, reprezintă câteva proiecte care definesc abordarea Pirelli în susținerea elevilor și studenților.

Pirelli investește în proiecte de cercetare alături de facultăți de profil din Craiova, Pitești sau București, punând accent pe importanța integrării cunoștințelor academice cu practicile din industrie, pentru a stimula inovația și a pregăti următoarea generație de ingineri și profesioniști.

Vizita la fabrica din Slatina a studenților de la Facultatea de Mecanică – Centrul Universitar Pitești a fost o experiență valoroasă, care le-a oferit tinerilor o imagine de ansamblu asupra industriei, ajuntâdu-i să-și contureze cariera în domeniul ingineriei.

Conferința cu tema „Cultura organizațională – elemente de manifestare, rolul şi importanţa acestora în organizaţia noastră”, susținută de Claudio Franchi și Andreea Preda la Facultatea de Mecanică și Tehnologie din cadrul Politehnica București, a avut drept obiectiv îmbunătățirea calității resursei umane provenite din rândul studenților și absolvenților, în vederea unei mai bune selecții și angajări pe piața muncii, dar și pregătirii profesionale ulterioare.

Pirelli România a susținut și Olimpiada Națională de Mecanică care a avut loc în Pitești, Olimpiada Națională de Limba Română din Slatina, dar și Challenge KLC, Franța, 15-16 mai 2024, unde echipa din Pitești a obținut locul 1 – Proiectul studentesc KLC (upit.ro).

Pirelli produce la Slatina, din 2006, anvelope Prestige și Premium pentru cele mai importante fabrici automobilistice din lume. Tot la Slatina, se produc și pneurile pentru Formula 1 care ajung pe circuitele din întreaga lume. Angajamentul Pirelli în Formula 1 (ca și în cazul tuturor formelor de sport cu motor, unde firma este prezentă de peste 110 ani, în peste 350 de campionate din întreaga lume) reprezintă o oportunitate extraordinară de a inova și de a experimenta noi procese și tehnologii pe care elevii și studenții au acum ocazia să le cunoască.

În acest context, Pirelli a susținut Cloudflight Coding Contest (CCC), de la Colegiul Național „Radu Greceanu”, Slatina. Un concurs global de codare în format de jocuri pe mai multe niveluri cu o soluție definită. Organizat din 2007, reunește mii de oameni din peste 40 de locații din 15 țări, pentru a sărbători programarea. Pentru al doilea an, în cadrul concursului organizat la Slatina, Pirelli este sponsor local.

Implicarea Pirelli România în proiectele de educație, dar și în proiectele de CSR, se completează prin activitățile de sustenabilitate, prin care, începând cu 2024, toate pneurile utilizate în cadrul evenimentelor din Campionatul Mondial de Formula 1 FIA, pneuri produse la Slatina, sunt certificate FSC® (Forest Stewardship Council®)*.

Certificarea FSC pentru gestionarea pădurilor asigură trasabilitatea completă a materialelor de origine forestieră de-a lungul lanțului de aprovizionare și confirmă faptul că plantațiile de componente forestiere ale pneurilor sunt gestionate într-un mod care păstrează diversitatea biologică și aduce beneficii în viața comunităților locale și a angajaților, promovând în același timp sustenabilitatea economică.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.