Air France, rezultate financiare în T2

Air France anunță rezultatele financiare pentru al doilea trimestru (T2) al anului 2024, evidențiind un mediu tot mai provocator pentru aviație.

Rezultate-cheie:

  • Rezultat operațional: 513 milioane EUR, cu o marjă operațională de 6,5%, influențată de costurile unitare și prețul ridicat al combustibilului.
  • Capacitatea grupului: A crescut cu 4,1% comparativ cu anul trecut, cu un grad de încărcare de 88%.
  • Veniturile grupului: 7,9 miliarde EUR, în creștere cu 4,3% față de anul trecut.
  • Costul unitar: +1,7% comparativ cu 2023.
  • Rezultat operațional: 513 milioane EUR, cu o marjă operațională de 6,5%, impactul Jocurilor Olimpice fiind de 40 milioane EUR.
  • Flux de numerar ajustat recurent pe jumătate de an: Pozitiv, la 134 milioane EUR.
  • Numerar disponibil: 9,6 miliarde EUR și raportul datorie netă/EBITDA de 1,6x.

Comentând rezultatele, Benjamin Smith, CEO-ul Grupului, a declarat: „Al doilea trimestru al anului 2024 a confirmat un mediu tot mai provocator pentru aviație, cu creșteri ale prețurilor combustibilului și presiuni continue asupra costurilor. În acest context, KLM și Transavia au avut o performanță stabilă, dar lentă, în timp ce Air France a fost, de asemenea, afectată de evenimente excepționale, inclusiv efectul negativ al Jocurilor Olimpice din iunie. Grupul a luat deja măsuri puternice pentru a se adapta la această situație, inclusiv o înghețare a angajărilor și reduceri suplimentare de costuri. Grupul își menține investițiile majore pentru reînnoirea flotei, care reprezintă o parghie strategica pentru a îmbunătăți performanța financiară. Vom continua să implementăm strategia și planul de transformare. Modelul nostru de afaceri este robust și rezilient și rămânem încrezători în capacitatea noastră de a atinge obiectivele pe termen mediu și lung, în special prin valorificarea activelor puternice și a poziției noastre competitive unice.”

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.