DAF a început testele cu clienții pentru modelele XD și XF Electric

DAF Trucks se pregătește pentru începerea producției de serie a noilor generații XD și XF Electric. Mai multe unități au fost livrate pentru teste unor transportatori de top din Olanda.

DAF a început testele cu clienții pentru modelele XD și XF Electric

Noua generație de camioane electrice DAF se bazează pe modelele XD și XF, care setează noi standarde în ce privește eficiența, siguranța și confortul.

Ele sunt echipate cu motoare electrice cu o capacitate de până la 350 kW (480 CP) și au 2 până la 5 pachete de baterii LFP, pentru o autonomie de până la 500 km.

În afară de primul DAF XD Electric, livrat companiei Oegema Transport, producătorul olandez a mai livrat un XF Electric pentru E van Wijk Logistics. De asemenea, Cornelissen va testa atât un XD Electric, cât și un XF Electric.

DAF a început testele cu clienții pentru modelele XD și XF Electric

Până acum, impresiile transportatorilor olandezi au fost foarte pozitive. „Am parcurs aproape 500 km cu XD Electric, cu o singură încărcare. Cu o încărcare suplimentară am putea acoperi 1.000 km pe zi, o oportunitate și pentru aplicațiile pe distanțe lungi”, a declarat Gerlof Oegema, Oegema Transport.

Avem încă niște provocări cu infrastructura de încărcare de la sediul nostru, dar XF Electric îndeplinește toate așteptările. Șoferul este impresionat de suplețea și silențiozitatea camionului”, a spus și Ewout van Wijk, CEO E van Wijk Logistics.

Camioanele DAF sunt perfecte pentru zonele urbane. Parbrizul mare, fereastra suplimentară din ușa pasagerului și camerele digitale asigură o vizibilitate perfectă, iar împreună cu sistemul de propulsie electrică, formează combinația ideală pentru noi”, a confirmat Peter Leegstraten, manager Achiziții Cornelissen Transport.

Ionuț PĂDURARU
ionut.paduraru@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.