DAF se alătură platformei HDV Booking

DAF Trucks s-a alăturat consorțiului HDV Booking, care lucrează la înființarea unei platforme pentru rezervarea punctelor publice de încărcare pentru camioane electrice în Europa.

DAF se alătură platformei HDV Booking

HDV Booking include furnizori de facilități de încărcare și sisteme de carduri, transportatori și dezvoltatori de software. Consorțiul lucrează la o platformă ce va permite transportatorilor să găsească și să rezerve punctele de încărcare disponibile.

Rezervarea va facilita cea mai eficientă planificare a rutei pentru vehiculele electrice. Ea va ajuta la reducerea timpilor de așteptare și va face posibilă aplicațiile mai lungi, inclusiv pe rute internaționale. Platforma HDV Booking își propune să devină operațională, în toată Europa, în 2026.

„Un sistem optim de rezervare necesită ca toate vehiculele electrice, punctele de încărcare și software-ul de planificare să fie conectate între ele. Abilitatea de a lua în calcul factori precum ambuteiajele din trafic sau perioadele de odihnă ale șoferilor va conduce la o utilizare optimă a infrastructurii publice de încărcare și a vehiculelor electrice”, a declarat Bart Bosmans, director de Marketing și Vânzări al DAF Trucks.

Cu modelele XD și XF Electric, DAF oferă în prezent autonomii de până la 500 km. Autonomia poate fi crescută până la 1.000 km pe zi, cu o încărcare intermediară a bateriilor, în timpul pauzei șoferului, de exemplu.

„Accesul la mai multe informații și disponibilitatea stațiilor publice de încărcare sunt pași importanți în creșterea disponibilității camioanelor electrice pentru transportul pe distanțe lungi”, a mai spus Bart Bosmans.

Ionuț PĂDURARU
ionut.paduraru@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.