Allianz Arena va avea o stație de încărcare pentru camioane

MAN și Bayern Munchen au lansat oficial proiectul pentru construirea unei stații de încărcare pentru camioane și autobuze electrice la Allianz Arena.

Allianz Arena va avea o stație de încărcare pentru camioane

Parcarea sudică de autobuze a Allianz Arena va dispune în viitor de 30 de puncte de încărcare CCS și MCS, care vor putea deservi, zilnic, până la 500 de camioane și autobuze electrice.

Stația de la Allianz Arena este situată lângă intersecția de autostradă Munchen Nord, tranzitată zilnic de până la 10.000 de camioane. Stadioanele de fotbal pot găzdui ușor stații de încărcare pentru vehicule grele, datorită rețelelor electrice foarte puternice.

Allianz Arena va avea o stație de încărcare pentru camioane

Cum capacitatea rețelei este utilizată la nivel maxim doar în zilele cu meciuri, FC Bayern Munchen și partenerul său de lungă durată, MAN Truck & Bus, au găsit acolo condițiile ideale pentru construirea unui parc de încărcare pentru vehicule comerciale.

Stația va fi construită în trei etape și va fi alimentată doar cu energie ”verde”. Clubul de fotbal va utiliza infrastructura și pentru propriile nevoi: în sezonul 2025-2026, MAN va livra primul său autocar 100% electric către FC Bayern, ca autocar de echipă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.