12 camioane electrice au participat la eTruckathon

12 echipe, cu tot atâtea camioane electrice, au participat la eTruckathon, o călătorie de 300 km organizată de E.ON pentru a demonstra viabilitatea tehnologiei.

12 camioane electrice au participat la eTruckathon

MAN Truck & Bus a luat parte la eTruckathon cu eTGX. Dar, în afară de unii producători de vehicule, și companii de logistică au participat la demonstrație cu propriile camioane electrice: DB Schenker, DHL, Elflein Transport & Logistik, Fiege și Gruber Logistics.

Călătoria a plecat de la E.ON Drive TestingLab din Essen, iar după aproximativ 300 km de drumuri rurale și autostrăzi, camioanele au ajuns la centrul expozițional din Hanovra.

De altfel, experiențele și descoperirile din această călătorie vor fi prezentate la IAA Transportation 2024, care va începe peste o săptămână.

„Cu eTruckathon am adus la un loc jucători de top din industrie, oferind o vedere din interior asupra actualelor posibilități ale vehiculelor grele ecologice”, a declarat Marc Spieker, Chief Operating Officer al E.ON.

E.ON și MAN Truck & Bus lucrează împreună și la extinderea infrastructurii de încărcare pentru vehicule comerciale. Cele două companii vor instala aproximativ 400 de puncte publice de încărcare la aproximativ 170 de centre de service MAN din Europa.

Primele trei astfel de locații vor fi operaționale în acest an. Până la finalul lui 2025, aproximativ 80 de centre de service MAN vor fi echipate cu stații de încărcare pentru camioane electrice.

Ionuț PĂDURARU
ionut.paduraru@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.