Producția de serie a lui eActros 600 va începe în noiembrie

Înainte de deschiderea IAA 2024 de la Hanovra, Daimler Truck a anunțat că producția de serie a noului Mercedes-Benz eActros 600, camion electric cu baterii, cu autonomie de aproximativ 500 km cu o încărcare, va începe în luna noiembrie.

Producția de serie a lui eActros 600 va începe în noiembrie

Cu o capacitate a bateriei de peste 600 kWh și un sistem de propulsie deosebit de eficient, eActros 600 poate parcurge aproximativ 500 km, fără încărcări intermediare, cu o greutate a combinației de 40 de tone. Cu încărcări intermediare în timpul pauzelor obligatorii ale șoferilor, eActros 600 va putea parcurge peste 1.000 km pe zi.

Producția de serie a lui eActros 600 va începe la finalul lunii noiembrie, la fabrica Mercedes-Benz Trucks din Wörth. De asemenea, fabricile Daimler Truck din Mannheim, Kassel și Gaggenau vor furniza componentele necesare.

Producția de serie a lui eActros 600 va începe în noiembrie

Primele unități vor fi livrate clienților înainte de finalul anului. Daimler Truck a primit deja comenzi pentru 2.000 de camioane electrice eActros 600, dar și scrisori de intenție pentru alte câteva mii de unități.

Ca parte a evenimentului „Daimler Truck Media Night” din Hanovra, eActros 600 a făcut o călătorie nocturnă până la Berlin și retur, pentru a trimite un mesaj pentru factorii de decizie germani și europeni: „Vehiculele Daimler Truck fără emisii sunt pregătite, acum infrastructura de încărcare trebuie să urmeze”.

Mercedes-Benz Actros L ProCabin, Mercedes-Benz eActros 600, Mercedes-Benz GenH2 Truck

De altfel, standul producătorului de la IAA 2024 se va baza pe soluții de decarbonizare a transportului de marfă pe distanțe lungi, care generează două treimi din emisiile totale de CO2 ale camioanelor.

De exemplu, Daimler Truck lansează noua marcă TruckCharge în Europa odată cu startul IAA. Marca grupează toate ofertele companiei legate de încărcarea camioanelor electrice și infrastructura de încărcare.

La standul Daimler Truck va mai fi prezent un prototip Mercedes-Benz GenH2 Truck cu celule de combustie alimentate cu hidrogen, precum și un vehicul din noua generație FUSO eCanter carosat pentru colectarea deșeurilor.

Mercedes-Benz Actros L

Camioanele diesel sunt reprezentate de noul Mercedes-Benz Actros L cu aerodinamică îmbunătățită. Secțiunea frontală mai lungă și alte măsuri aerodinamice aduc economii de consum de până la 3%.

În plus, pentru unele modele este disponibil un tren de rulare optimizat, format din transmisia G291-12 și puntea spate RAR 2.278d, care asigură o experiență de conducere îmbunătățită, în special la accelerarea în rampe, și o rulare mai silențioasă și mai plăcută, datorită reducerii turației.

Un alt punct de interes la Daimler Truck Media Night a fost prezentarea viitoarei revoluții tehnologice în digitalizarea camioanelor: vehiculul definit de software.

Standul expozițional al Mercedes-Benz Trucks și FUSO este amplasat în pavilionul 19/20, iar testele de conducere au loc în zona exterioară și pe drumurile publice.

Ionuț PĂDURARU
ionut.paduraru@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.