Mercedes-Benz eActros 600 este Camionul Anului 2025

Modelul electric pentru distanțe lungi Mercedes-Benz eActros 600 a fost votat Camionul Anului 2025 de juriul International Truck of the Year.

Mercedes-Benz eActros 600 este Camionul Anului 2025

Karin Rådström, CEO al Mercedes-Benz Trucks, a primit premiul, la IAA Transportation 2024, de la Gianenrico Griffini, președintele juriului ITotY.

„Încă de la început, Mercedes-Benz Trucks a proiectat eActros 600 ca un camion electric. Rezultatul este un vehicul BEV de ultimă oră, potrivit și pentru aplicațiile pe distanțe lungi”, a declarat Gianenrico Griffini, la anunțarea deciziei.

Potrivit regulamentului competiției, premiul este acordat anual camionului care a făcut cea mai mare contribuție la inovația în transportul rutier de marfă, în ce privește eficiența, emisiile, siguranța, dinamica și confortul.

De la introducerea premiului, în 1977, Mercedes-Benz Trucks a câștigat titlul de 10 ori. În acest dat, producătorul a câștigat pentru prima dată cu un camion electric.

În cadrul aceleiași ceremonii, modelul MAN hTGX, cu motor cu combustie alimentat cu hidrogen, a primit premiul Truck Innovation Award 2025.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.