Scanner pentru camioane, la PTF Siret

Un scanner cu raze X va deveni funcțional pentru controlul camioanelor, în Vama Siret, la începutul lunii octombrie, informează ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

În vama Siret se îndeplinesc ultimele formalități procedurale pentru ca, din octombrie, să avem în funcțiune un scanner pentru camioane. După cum știți, mi-am asumat ca prioritate de mandat lupta cu contrabanda și evaziunea fiscală, pentru a asigura o concurență corectă între companii. Iar cârcotașii care luau în derâdere promisiunile noastre văd acum că scannerele încep să apară, pe rând, în cele mai importante puncte de frontieră din țară. Și nu se strică la câteva zile după ce sunt puse în funcțiune. Scannerele deja funcționale din Albița și Giurgiulești înregistrează rezultate semnificative. Este un drum lung, dar pot să vă asigur că am periodic ședințe de lucru cu conducerea Autoritatea Vamală Română, în care urmăresc deaproape stadiul celor mai importante proiecte”, a precizat Marcel Boloș.

Ministrul promite că se află „în grafic cu calendarul asumat” pentru scannere operaționale până la finalul anului 2024 în Constanța Nord, Constanța Sud, Isaccea, Halmeu și Moravița

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.