Echipamentele L-Matic și C-Matic, vedetele seminarului ELMAS

Echipamentele automate L-Matic și C-Matic au fost vedetele seminarului „Stivuitoare automatizate – Viitorul este acum”, desfășurat la punctul de lucru ELMAS, din Băicoi, în 10 octombrie.

Manipulare eficientă a sarcinii pentru înălțimi mici de ridicare

Transpaletul automatizat L-MATIC de la Linde Material Handling este potrivit pentru depozitare sau picking la înălțimi mici, transport pe distanțe lungi și încărcare pe platformă dublă. Acesta poate aborda sarcini de până la 1.200 de kilograme și înălțimi de ridicare de până la 1,90 metri, se arată în comunicatul transmis redacției.

Datorită echipamentului de protecție complex, cu laser și cameră, Linde L-MATIC își monitorizează mediul de lucru și reacționează optim atunci când pietonii, alte stivuitoare, alte obstacole sau alte procese de lucru împiedică deplasarea. Sistemul adaptează zonele de monitorizare în timp real la viteza de deplasare și schimbarea de direcție. Mai multe butoane de oprire de urgență, precum și diverse semnale de avertizare acustică și vizuală completează caracteristicile de siguranță ale L-MATIC.

În plus, operarea manuală este posibilă oricând, de exemplu pentru a muta transpaletul rapid dintr-o zonă de pericol care generează o situație de urgență sau pentru a efectua o altă sarcină pe termen scurt.

Transport fără operator în spații foarte înguste

Echipamentul cu platformă automatizat C-MATIC este ideal pentru transportul de materiale pe distanțe scurte și medii, în spații foarte înguste. Încărcătura poate fi ridicată și așezată cu mese de transport, sub care se poate circula. Este posibil și transportul între stații de transfer statice sau benzi transportoare. În funcție de model, echipamentul automatizat poate gestiona sarcini de până la 600, 1.000 sau 1.500 de kilograme. Rutele și comenzile de deplasare sunt controlate prin intermediul software-ului. Echipamentele cu platformă se orientează în spațiu cu ajutorul codurilor QR aplicate pe lungimea pardoselii, se opresc automat în fața obstacolelor sau le ocolesc. Datorită tehnologiei de siguranță și dimensiunilor exterioare foarte compacte, echipamentele C-MATIC pot fi utilizate și cu alte stivuitoare și pietoni în apropiere.

Viitorul aparține echipamentelor logistice automatizate

Acestea ating eficiența maximă la manipularea unui număr mare de mărfuri sau la efectuarea altor sarcini logistice repetitive. Prin urmare, cu seria MATIC, Linde Material Handling oferă o gamă de stivuitoare electrice, transpalete și utilaje de tractare sofisticate din punct de vedere tehnologic, pentru intralogistică: C-MATIC, L-MATIC, K-MATIC, R-MATIC, respectiv P-MATIC.

Participanții au avut ocazia să descopere și noutăți din sfera soluțiilor energetice, sistemelor de siguranță în operare și echipamente adaptate pentru diferite aplicații.

Mulțumim și pe această cale tuturor participanților prezenți la eveniment și îi asigurăm de tot suportul nostru în realizarea proiectelor viitoare din domeniul intralogisticii.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.