GRAMPET Group și KTZ Express, nou terminal în Portul Constanța

GRAMPET Group și KTZ Express, ambele membre ale TITR (Trans-Caspian International Transport Route), au semnat, la Astana, un memorandum privind continuarea colaborării pentru extinderea infrastructurii din Portul Constanța, prin modernizarea unora dintre facilitățile existente și prin dezvoltarea unui nou terminal.

KTZ Express, subsidiară a Companiei Căilor Ferate din Kazahstan, este o companie de logistică și transport multimodal. 

Memorandumul a fost semnat cu ocazia participării reprezentanților Grup Feroviar Român (GFR), GP Intermodal și Grampet Logistics (toate membre ale GRAMPET Group) la Translogistica Kazakhstan International Transport & Logistics Exhibition, eveniment care a avut loc săptămâna trecută, între 9-11 octombrie, la Astana. 

În prima zi a expoziției, pe 9 octombrie, E.S. Mădălina Lupu, ambasador al României în Republica Kazahstan, a vizitat, de asemenea, standul celor 3 companii, potrivit unui comunicat transmis de GRAMPET redacției.

Gruia Stoica, președinte și fondator GRAMPET Group: „Suntem optimiști în privința viitorului transportului feroviar, atât în România, cât și în regiune. Avem obiective ambițioase, iar alături de partenerii noștri de la KTZ Express le putem transforma în realitate. Transportul de mărfuri pe calea ferată reprezintă una dintre cele mai puțin poluante soluții de mobilitate, fiind eficientă și în ceea ce privește costurile. Conectând Portul Constanța și întreaga regiune a Mării Negre la coridoarele internaționale, oportunitățile economice vor fi maximizate. Încrederea pe care KTZ Express ne-o arată de ani de zile, ne motivează în încercarea de a atinge țeluri și mai înalte”. 

Concret, ca urmare a semnării acestui memorandum, GRAMPET Group și KTZ Express se angajează să crească potențialul de transport și logistică pentru serviciile din cadrul TITR și să dezvolte un terminal în Portul Constanța, extinzând astfel infrastructura existentă. Acest lucru va genera o creștere a volumului de transbordare a mărfurilor, va îmbunătăți procesele logistice și va consolida conexiunile cu rutele comerciale internaționale. Totodată, vor fi eficientizate și rutele de transport China-Europa-China. 

Tot în acest context, GP Intermodal a semnat contracte de transport cu KTZ Express, prin care s-au angajat să își ofere reciproc serviciile de transport feroviar, respectiv GP Intermodal în Europa, iar KTZ Express în Asia.

„GRAMPET Group a fost singurul participant din România la Astana și s-a numărat, totodată, printre puținii expozanți din Europa. În total, la ediția de anul acesta au fost prezente aproape 200 de companii din Asia și Europa”, se mai arată în comunicat. 

Pe durata întregului eveniment, reprezentanții GRAMPET au avut întâlniri și cu majoritatea companiilor expozante: Ady Express Llc., Atasu Group, Interrail, Shenzhen Sunshine International Logistics, Qingdao Fengtie International Logistics, Lianyungang Railway International Freight Forwarder Co., Neptune Logistics China. 

Totodată, standul GRAMPET a fost vizitat și de reprezentanții TITR. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.