Duo, succesorul lui Renault Twizy

Divizia Renault Mobilize a dezvăluit versiunile definitive a două noi modele, Duo și Bento. Succesorul lui Twizy, Duo, urmează să fie lansat, în Franța, pe 14 octombrie, cu prețuri începând de la sub 10.000 de euro.

Bento iși poate găsi aplicabilitatea în distribuția locală.

La acest preț, Mobilize Duo va fi disponibil ca versiune L6 – cu viteza maximă permisă de 45 km/h. Versiunea L7, capabilă să ajungă la viteze până la 80 km/h, va fi ceva mai scumpă.

Versiunea comercială, Bento, cu un compartiment de depozitare în loc de un al doilea scaun, va fi disponibilă ulterior, deși prețul nu este încă cunoscut.

Duo măsoară 2,43 m lungime, iar Bento, datorită compartimentului de marfă de 649 l, are 2,54 m.

Asta face ca Duo să fie cu aproximativ 20 cm mai lung decât vechiul Twizy, dar și cu 8 cm mai îngust, la 1,3 metri.

Atât Duo, cât și Bento sunt alimentate de un motor electric de 48 V preluat din sistemul hibrid al lui Renault Austral.

Bateria folosește celule NMC și oferă o capacitate netă de energie de 10,3 kWh, similară cu unul dintre cele 5 module din noul Renault 5 cu de 52 kWh.

Aceasta ar trebui să ofere lui Duo o autonomie WLTP de până la 161 km, în timp ce Bento poate parcurge 149 km cu o singură încărcare.

Vehiculul este încărcat printr-o conexiune ascunsă în spatele unei clapete din față. De asemenea, mașina vine standard cu un ștecher pentru prize de uz casnic.

În doar o oră, poate primi suficientă energie pentru 25 de kilometri, în timp ce încărcarea de la 20 la 80% durează 3 ore și 50 de minute.

O priză de tip 2 este, de asemenea, disponibilă ca opțiune pentru încărcarea la stațiile publice de curent alternativ, reducând timpul de încărcare cu aproximativ 25 de minute.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.