Secretarul general adjunct din Ministerul Economiei, reţinut într-un dosar de corupţie

Dumitru Pârvulescu, secretarul general adjunct al Ministerului Economiei, a fost reţinut luni după-amiază, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetul Tribunalului Gorj, în acelaşi dosar în care este arestat pentru fapte de corupţie primarul comunei Peştişani, Florin Pavel. Pârvulescu a fost numit în această funcţie în iunie, prin ordin al premierului Victor Ponta, după ce, la începutul lunii mai, devenise şef al Corpului de Control în Ministerul Economiei. Până la acea dată, el a fost şef al Direcţiei Contribuabililor Mici şi Mijlocii Gorj, anterior deţinând funcţia de director general adjunct la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj. Recent, el a fost numit şi administrator special al UM Sadu.

Dosarul în care este implicat cuprinde nume sonore. Astfel, primarul comunei gorjene Peştişani, Florin Pavel, aflat la cel de-al treilea mandat – ultima dată candidând din partea USL -, a fost arestat preventiv la sfârşitul lunii iunie, cu mandat de la Curtea de Apel Craiova, pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave contra intereselor publice, neglijenţă în serviciu şi luare de mită.

Alături de el sunt cercetaţi, în stare de libertate, preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, şi fratele său Gabriel, primul fiind acuzat de dare de mită, fals, uz de fals şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, iar al doilea, pentru fals.

Iniţial, cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, dar în 5 iulie, Tribunalul Gorj a decis ca aceştia să fie anchetaţi în libertate.

Potrivit anchetatorilor, firma fraţilor Popescu, Maserati Construct SRL, a început în 2008 construirea unui stadion în localitatea Peştişani, iar lucrările nu sunt terminate nici acum, deşi aveau că termen de execuţie un an. Cu toate acestea, firma respectivă a încasat pentru lucrări neexecutate circa 150.000 de lei, conform unui raport al Curţii de Conturi, aflat la dosarul instrumentant de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.