Oprescu trimite deszăpezirea pe străzile secundare şi inspectorii să dea amenzi

Primarul general Sorin Oprescu le-a cerut operatorilor de deszăpezire să evacueze zăpada de pe trotuare şi de pe străzile secundare din toate sectoarele Capitalei, iar inspectorilor municipali, să continue verificările în teren şi să-i “ardă” pe cei care nu curăţă spaţiile din faţa magazinelor sau blocurilor. Miercuri au fost aplicate 25 de amenzi în valoare totală de 14.000 lei şi somate 197 de persoane fizice şi juridice, însă de joi controalele se vor înteţi.

Totodată, din 21 de lucrări în carosabil verificate, 7 au fost găsite nesemnalizate corespunzător, astfel că firmele au fost amenate cu 16.500 lei.

Primarul general le-a cerut reprezentanţilor RATB să grăbească operaţiunile de curăţare a refugiilor şi staţiilor de autobuz.

Administraţia Spitalelor a dat asigurări că în perioada geroasă toate spitalele din administrarea Municipalităţii vor avea între trei şi cinci paturi disponibile pentru primirea oamenilor străzii.

În adăposturile DGASMB sunt în prezent 590 de persoane (120 la Adăpostul din Berceni şi 470 la Complexul Integrat de Servicii Sociale din bulevardul Theodor Pallady). De asemenea, locuitorii Capitalei pot beneficia de ceai şi supă caldă în cantinele DGASMB.

Pentru orice sesizare privind oamenii fără adăpost cetăţenii pot suna la nr. de telefon gratuit 0800.821.218 sau 021.314.23.15.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÎLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.