Mituitor prins în flagrant

Vărul unui conducător auto braşovean a vrut să-i facă un bine, încercând să-l mituiască pe poliţistul care îi ridicase rudei sale plăcuţele de înmatriculare de la maşină, dar s-a ales cu dosar penal şi riscă acum închisoare de la 6 luni la 5 ani. Concret, el a fost prins în flagrant de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Braşov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, în timp ce încerca să-i dea mită 300 de lei agentului de poliţie. Flagrantul a fost organizat de lucrătorii DGA, cu sprijinul IPJ Braşov şi Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), ca urmare a denunţului formulat de un agent de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Hoghiz.

În fapt, poliţistul a depistat în trafic, pe 7 martie, o persoană care conducea un autoturism înmatriculat în Ungaria şi ale cărui documente nu au fost prezentate în condiţiile legii, astfel că agentul l-a amendat şi i-a reţinut plăcuţele de înmatriculare emise de autorităţile maghiare.

Ulterior, poliţistul a fost contactat de vărul conducătorului auto, care i-a făcut promisiuni în sume de bani, fără a preciza cuantumul, în schimbul restituirii plăcuţelor de înmatriculare. Încercarea de a-i oferi bani a fost denunţată de agentul de poliţie organelor de anchetă, care au oganizat flagrantul în 11 martie, în urma căruia C. C. a fost prins în timp ce-i oferea poliţistului 300 lei, pentru ca acesta să restituie plăcuţele de înmatriculare.

Cercetările în cauză continuă, în vederea luării măsurilor legale privind săvârşirea infracţiunilor de  dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 255 alin 1 rap. la art. 7 alin 2 din Legea nr. 78/2000.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.