Linde R 14 – R 20 Control la superlative

seria-r2Noua generatie de stivuitoare cu catarg retractabil dezvoltata de compania Linde Material Handling fixeaza un nivel de referinta in ceea ce priveste ergonomia, securitatea, productivitatea si costurile de exploatare reduse. In Romania, aceste echipamente sunt comercializate de catre compania Elmas.

Echipamentul este dotat cu un catarg cu vizibilitate excelenta, rezistent la torsiune, cu translatie laterala integrata si functie de inclinare, oferind viteze mari de ridicare, coborare si apropiere. Electrostivuitorul permite afisarea inaltimii de ridicare alaturi de inaltimea libera si dispune de un control dinamic al catargului (DMC), precum si de o directie electrica foarte confortabila. Operatiile de mentenanta sunt minime, echipamentul dispunand de motoare de curent alternativ, puternice, fara intretinere, pentru tractiune, ridicare si directie. De asemenea, este echipat cu un sistem de control automat al vitezei in viraje si cu un afisaj digital cuprinzator.

Ergonomie remarcabila

Pentru un grad ridicat de confort in utilizare, cabina operatorului este dotata cu suspensie revolutionara „Ergo-Space”, cu directie electrica „Linde Rheological” cu raspuns variabil al cuplului si sistem de control al deplasarii cu doua pedale. Echipamentul este dotat cu o consola de comanda integrata si reglabila. Suspensia pneumatica a scaunului operatorului ofera o ajustare automata la greutatea acestuia. Scaunul permite ajustarea inaltimii, inclinarii si a suportilor laterali si lombari. Electrostivuitorul este comandat prin intermediul unui joystick biaxial. Din punctul de vedere al sigurantei, electrostivuitorul ofera o incetinire lina a catargului la inaltimea maxima de ridicare, un grad inalt de precizie, cu sistemul de comanda „Linde Load Control” si functii de parcare automata si controlul mentinerii franei. Echipamentul dispune de patru sisteme independente de franare, franare pe rotile de incarcare, in versiunea standard, si oprire lina la cursa de apropiere. De asemenea, este echipat cu sisteme de interblocare a scaunului si a bateriei si circuite electrice de siguranta duble.

Optionale disponibile

Printre dotarile optionale ale electrostivuitorului Linde cu catarg retractabil, se numara un plafon panoramic „High Vision” din sticla armata pentru vizibilitate libera in partea superioara, pachetul „Vision” pentru o vizibilitate imbunatatita, cu doua camere montate pe rama cabinei si pe catarg, far de siguranta Linde BlueSpot™, sistem de management al flotei (LFM), proiectoare de lucru cu LED-uri sau protectie pentru lucrul in depozite frigorifice pana la -30˚C.

Caracteristici tehnice

– capacitate de ridicare: intre 1 si 2,5 tone

– inaltime de ridicare: intre 4 si 13 m

– catarg triplex cu functie de inclinare (2˚ in fata, 4˚ in spate)

– translatie laterala integrata

– disponibil si in variante echipate cu anvelope superelastice (R14G-R20G)

– culoar de lucru: intre 2.700 si 2.882 mm

– motor de actionare: 6,5 kW

– motor pentru ridicare: 14 kW

– lungime furci: 1.150 mm.

Raluca MIHAILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.