ANADOLU AUTOMOBIL ROM: Microutilitara AOS BIG-e, destinată distribuției

Cu ocazia Salonului Auto & Accesorii București, ediția 2024, Anadolu Automobil Rom a lansat pe piața din România microutilitara AOS BIG-e, după ce, la IAA 2024, Anadolu Isuzu Otomotiv – compania-mamă, a prezentat, în premieră mondială, acest mic vehicul comercial destinat distribuției.

Anadolu Isuzu este un producător cunoscut, deja, pe piața autohtonă, datorită midibuselor Isuzu Turquoise și Isuzu Novo Ultra, a autobuzelor urbane Isuzu Citibus, Isuzu Citiport, precum și a autobuzelor electrice Isuzu NovoCiti Volt. Alături de acestea, Anadolu Isuzu produce și autobuzele urbane electrice Isuzu Citivolt 12.

A venit rândul distribuției de marfă

Cu o istorie de peste 40 de ani în spate, în care a produs vehicule comerciale în segmentele de camioane, furgonete, midibusuri și autobuze, Anadolu Isuzu a accesat o nouă nișă din piață, care va face diferența în domeniul distribuției urbane. Compania din Turcia a transferat bogata sa experiență din segmentul vehiculelor comerciale spre cel al microutilitarelor, rezultatul fiind AOS BIG-e. Un vehicul comercial complet electric, cu emisii zero, proiectat și produs de AOS, brand deținut de Anadolu Isuzu.

Design premiat și flexibilitate

Bucurându-se de un design modern, de o manevrabilitate bună și de caracteristici catalogate drept prietenoase pentru utilizatori, BIG-e poate fi ușor de utilizat în traficul urban și pe străzile înguste. Câștigând aurul la German Design Awards 2023, BIG-e oferă o soluție de transport sustenabilă și economică, reducând costurile de operare datorită motorului său electric. Microutilitara a fost proiectată pentru a aduce un suflu nou comerțului, având o capacitate de transport de 1.000 kg și opțiuni alternative de baterie și autonomie.

În ceea ce privește încărcarea, producătorul spune că noul BIG-e poate fi încărcat la fel de simplu ca un telefon mobil, direct la priză. Timpul standard de încărcare este între 5-9 ore, care poate fi redus la 3-5 ore, cu accesoriile de încărcare adecvate. Silențios și fără emisii, BIG-e are un interior spațios, este versatil și ideal pentru afaceri de orice tip, fiind un vehicul simplu și sigur de condus.

Fișă tehnică AOS BIG-e

Clasa: microcamion complet electric
Producător: Anadolu Isuzu
Dimensiuni (L×l×h): 3.680×1.420×1.970 mm
Masa proprie: 600 kg
Sarcină utilă: 1.000 kg
Volum marfă: până la 4 mc
Putere: 9,4 kW (13 CP)
Viteza maximă: 45 km/h (limitată electronic)
Capacitate baterie: 10,5/15,7/21 kWh
Autonomie: max. 100/135/170 km
Timp de încărcare: 5-9 h sau 3-5 h

Last mile delivery

AOS BIG-e oferă o soluție ecologică pentru livrările last mile, acolo unde mărfurile trebuie transportate rapid de la depozite și centre de distribuție către consumatorul final. Aceste livrări se confruntă adesea cu provocări majore, în special în metropole și infrastructuri urbane. Cu BIG-e, micromobilitatea urbană devine rapidă, ecologică și eficientă, din punct de vedere al costurilor, pentru companii din toate sectoarele, cum ar fi depozitele de farmacie, spitale, supermarket-uri și multe altele.

Cercetarea și dezvoltarea, precum și performanțele de inovație, au fost realizate intern la Anadolu Isuzu și sunt rezultatul cunoștințelor complexe despre piață și tehnologie ale producătorului turc de vehicule comerciale.

BIG-e va fi disponibil pentru livrare începând cu 2025.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.