Dupa Bucuresti si Craiova, Asociatia Romana pentru Securitate si Sanatate in Munca (ARSSM) a continuat Campania Nationala pentru Siguranta Rutiera si Mentenanta Autovehiculelor cu workshop-urile de la Suceava si Sibiu.
„Descalecarea“ in Moldova
In cadrul evenimentului de la Suceava, ARSSM a beneficiat de sprijinul SC Zeno SRL Suceava. Temele acestui workshop au fost „Costurile reale ale unui accident rutier vs. Deciziile de reducere a cheltuielilor de mentenanta a autovehiculelor“, „Oboseala si stresul – factorii perturbatori in trafic. Cum le reducem?“ si „Managementul unei curse lungi – timp vs. costuri“. In ceea ce priveste participarea, trebuie mentionata prezenta lui Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean, precum si prezenta la nivel de conducere a autoritatilor locale precum Politie, ARR, Inspectoratul Teritorial de Munca. Prin aceasta Campanie, ARSSM isi propune sa vina in sprijinul companiilor care gestioneaza flote de autovehicule, prin abordarea riscurilor rutiere si gasirea unor masuri practice de reducere a numarului de accidente de munca de circulatie sau de traseu si, implicit, scaderea numarului de victime. Obiectivul Campaniei este reducerea numarului victimelor accidentelor rutiere prin prezentarea de catre angajatori a costurilor reale ale unui accident rutier, cat si prin implicarea cat mai multor institutii publice si companii private in implementarea de politici de prevenire si bune practici profesionale in domeniul auto.
In inima tarii
Urmatoarea oprire a Campaniei a fost la Sibiu, unde, prin sprijinul deosebit al partenerilor locali, societatea SSM Euro Consult, a fost organizat cel mai interesant workshop de pana acum. Evenimentul a beneficiat de implicarea si suportul tehnic al conducerii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Sibiu, a Inspectoratului Teritorial de Munca Sibiu, a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si a firmelor cu flote auto reprezentative din zona Ardealului de Sud.
Florin Trusca, managerul tehnic al Campaniei, a invitat la dezbateri participantii si reprezentantii autoritatilor locale in incercarea de a gasi noi masuri de reducere a riscurilor rutiere. La finalul manifestarii, au fost centralizate masurile propuse, ce vor fi incluse in „Ghidurile de bune practici“. Acestea vor constitui un instrument de lucru util angajatorilor, ajutandu-i sa gestioneze mai eficient problematica riscurilor rutiere in companiile din care provin – asa cum a aratat Florin Trusca. Organizatorii Campaniei vor face si propuneri catre autoritatile responsabile cu siguranta rutiera pentru imbunatatirea legislatiei si a modalitatilor de aplicare a acesteia, pe baza aspectelor practice semnalate si dezbatute de participantii la activitatea de transport.
Urmatorii pasi
La momentul redactarii acestui material, tocmai se desfasoara un alt workshop in Timisoara, despre care vom reveni cu informatii in numarul viitor al revistei. Campania Nationala pentru Siguranta Rutiera si Mentenanta Autovehiculelor va ajunge si la Constanta pe 21 octombrie cu o demonstratie practica de conducere preventiva sustinuta de multiplul campion national de raliu Titi Aur.
Pe 11 noiembrie, la Hotelul Continental din Bucuresti, se va desfasura o Conferinta de analiza si concluzii privind evenimentele din acest an si masurile rezultate.
Pentru detalii legate de participarea la Conferinta de la Bucuresti va puteti adresa la office@arssm.ro sau managerului tehnic al Campaniei la adresa florin.trusca@gmail.com.
Alexandru STOIAN
alexandru.stoian@ziuacargo.ro