Dexion creeaza spatiul

In depozitare, economia de spatiu se traduce in economie de bani. Situatia este si mai evidenta in halele frigorifice sau cu temperatura controlata, precum si in zonele de arhivare si de birouri unde spatiul este extrem de costisitor.

Un alt avantaj al optimizarii spatiului este evident in aceasta situatie de criza. Un client aflat in lipsa de spatiu poate alege inlocuirea sistemului existent de depozitare cu unul de inalta densitate, platind in aceasta directie o suma mult redusa in fata alternativei de relocare a activitatii intr-o locatie mai incapatoare.

Optiunile de economisire a spatiului sunt variate, de la o organizare mai eficienta a culoarelor, la sisteme gravitationale pe role, la rafturi mobile si la sisteme automatizate de depozitare. Iar Dexion poate oferi acea solutie personalizata care se poate traduce in optimizarea costurilor de depozitare. Specializata de peste 50 ani in proiectarea, productia si comercializarea de sisteme de depozitare, Dexion face parte din Constructor Group, una dintre cele mai importante organizatii in domeniu din Europa, cu 5 fabrici si peste 25 de birouri de vanzari nationale.

In Romania, Dexion este prezenta cu o unitate de productie pentru rafturi industriale la Rasnov si cu cea mai extinsa retea de specialisti in vanzari din domeniu, sustinuti de o echipa de 25 de ingineri proiectanti, specializati in obtinerea maximumului de spatiu din orice instalatie de rafturi Dexion.

Sloganul Dexion este Creating Space si fiecare proiect al companiei are acest tel, de a crea spatiu, de a optimiza depozitarea pentru clientii companiei, de a nu oferi doar rafturi, ci solutii complete de depozitare.

Solutii de optimizare

Rafturile pentru paleti reprezinta o solutie de depozitare industriala larg intalnita. Desi stelajele standard ajustabile cu culoare largi raman cea mai intalnita solutie la ora actuala, ele pot fi inlocuite cu solutii de depozitare de inalta densitate.

Stelajul de tip „culoar ingust“ este compus din aceleasi componente de baza ca si stelajul conventional. Diferenta consta in apropierea randurilor, obtinandu-se astfel un spatiu suplimentar de depozitare. Paletii pot fi depozitati la inaltimi mai mari, pentru a folosi la maxim spatiul existent.

Sistemul de depozitare „Drive-In“ este folosit acolo unde este necesara obtinerea unei densitati ridicate de depozitare. Este utilizat frecvent in instalatii cu un numar scazut de tipuri de produse. Paletii sunt depozitati intr-un sistem cu 2 blocuri, in general deservit de un singur culoar de operare. Motostivuitoarele patrund in stelaj pentru a lasa sau pentru a ridica paletii care sunt depozitati pe sine in console plasate de-a lungul sistemului. Densitatea ridicata de depozitare permite depozitarea unui numar mai mare de paleti pe metru cub decat in cazul altor solutii de depozitare. Sistemul functioneaza optim in cazul unei rotatii reduse a stocului si este ideal pentru depozitarea produselor care necesita o temperatura scazuta sau a aplicatilor de depozitare in vrac, precum si pentru incarcaturi fragile, care se deterioreaza usor si nu pot fi suprapuse.

Sistemul de tip „Push Back“ este un tip de depozitare dinamica, unde paletii sunt depozitati 2, 3 sau 4 in adancime. Paletii sunt incarcati pe un carucior glisant cu role care impinge ascendent ceilalti paleti pe o sina. Cand un palet este ridicat, paletii ramasi vor cobori in locul acestuia. Paletii pot fi ridicati doar dintr-o parte a stelajului. Sistemul ofera acces rapid catre toate liniile de paleti si folosirea la maxim a suprafetei podelei. Este recomandat pentru depozitarea in vrac sau pentru folosirea in depozite cu produse congelate.

Palletflow si sisteme de depozitare cu satelit

In cazul sistemului activ de depozitare cu role – Palletflow, paletii sunt depozitati in sistem bloc, pe sine inclinate cu role, sustinute de stelaje. Paletii sunt incarcati prin partea superioara si se deplaseaza sub actiunea fortei de gravitatie, atunci cand un palet este ridicat din partea inferioara a conveiorului. Poate fi folosit fie pentru depozitarea paletilor, fie a cutiilor de carton.

Sistemul FIFO asigura o rotatie automata a stocului. Densitatea ridicata de depozitare asigurata face din aceasta solutie una foarte economica. Faptul ca o parte este dedicata incarcarii si una descarcarii faciliteaza deplasarea bunurilor in depozit.

Acesta automatizeaza sistemul de depozitare in canale, permitand folosirea la maximum a volumului halei. DEXION AUTOSAT permite ca toate operatiunile de manevrare a materialelor sa aiba loc in interiorul canalelor, toate misiunile fiind trimise cu ajutorul telecomenzii.

Printre avantajele acestui sistem se numara o viteza foarte ridicata in manipulare, faptul ca se pot realiza rate bune de ocupare, distanta dintre paleti putand fi ajustata cu maxima precizie. Sistemul poate lucra atat in mod FIFO cat si LIFO, poate fi folosit in mediu rece si frigorific si nu are limitari privind adancimea stelajului.

Stelaj mobil

Stelajul mobil este un sistem specific pentru densitati mari, proiectat in general pentru depozitarea pe termen lung a paletilor sau a altor bunuri grele. Stelajele sunt montate pe cadre mobile, care se pot deplasa pe sine in interiorul depozitului. Cadrele sunt ghidate electronic si, in general, sunt tinute inchise, pastrandu-se un culoar pentru acces.

Sistemele de rafturi grele mobile MOVO sunt controlate electronic, ruleaza pe sine incastrate in podea si pot purta incarcari de pana la 24 tone la inaltime de pana la 12 metri.

Datorita unei game largi de accesorii, MOVO este potrivit pentru orice tip de bunuri, iar temperaturile minime de siguranta de pana la –30 ° C recomanda acest sistem si pentru depozitele frigorifice. MOVO ofera o utilizare maxima a spatiului orizontal – un singur culoar operational, economiseste pana la 40% din spatiul necesar sistemelor conventionale, creste capacitatea de depozitare cu pana la 80% si ofera acces 100% la paleti individuali. Bunele grade de ocupare ajuta la reducerea costurilor curentului electric in depozitele frigorifice.

Raluca MIHAILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.