EXPRESS EUROSCAN: Manageri din propria pepinieră

Un management profesionist asigură perspective superioare pentru dezvoltarea și sustenabilitatea oricărei companii, iar Express Euroscan face acest pas, în mod firesc, având în vedere dimensiunile business-ului, dar, mai ales, planurile de viitor.

Ovidiu Plăcintă, Nelu Plăcintă, Mihai Andrei Ailisoaie, Emilian Nicolaiciuc, Cristiana Dochia, Claudiu Bercea, Laura Țibu și Alexandra Scutăreanu.

Am prezentat, de-a lungul timpului, exemple de companii de transport care au realizat această schimbare, însă majoritatea au căutat să atragă manageri din afara organizației, în principal din zona multinaționalelor.

Nu este și cazul Express Euroscan, care, practic, a promovat în funcțiile de conducere persoane cu vechime în cadrul companiei.

Noua echipă de conducere executivă este formată din Mihai Ailisoaie (CEO) și Emilian Nicolaiciuc (COO), Claudiu Bercea (CTO), Laura Țibu (CFO), Cristiana Dochia (Internal Auditor) și Alexandra Scutăreanu (CHRO).

„Acești lideri dedicați au misiunea de a ghida compania aflată în expansiune, asigurând o dezvoltare solidă, într-un mediu economic provocator”, a arătat Ovidiu Plăcintă, președintele Euroscan Group.

Deși 2023 a fost marcat de o reducere drastică a volumelor de transport, Express Euroscan a reușit să încheie anul cu o cifră de afaceri de 21 de milioane de euro, cu 10% mai mult față de 2022.

Președintele Euroscan Group a explicat că această schimbare organizatorică este motivată de dorința de a avea o organizație mai suplă și mai rapidă în luarea deciziilor. În plus, schimbarea reflectă angajamentul companiei de a promova angajații loiali și cu vechime în funcții de conducere, recunoscând, astfel, contribuțiile acestora la succesul companiei.

„Suntem încrezători că această nouă structură de management ne va permite să răspundem mai rapid la provocările pieței și să ne concentrăm mai eficient pe oportunitățile de creștere și de noi investiții din zona noastră de interes”, a declarat Ovidiu Plăcintă.

Mihai Ailisoaie, CEO Express Euroscan: „Acum, în calitate de CEO al companiei Express Euroscan, după peste 12 ani de vechime în cadrul firmei, completați de studiile în Economie/Contabilitate Audit Financiar și Expertiză Contabilă, plus pasiunea pentru software și IT – îmi propun ca, împreună cu echipa, să ducem această entitate la următorul nivel, adoptând un management al workflow-ului, care să permită o scalabilitate rapidă, indiferent de fluxul și tipurile transporturilor efectuate. Totodată, acordăm o atenție deosebită minimizării costurilor și maximizării încasărilor, utilizând în toate procesele administrative și de producție softuri profesionale, valorificând la maximum capabilitățile noilor tehnologii bazate pe Inteligența Artificială. Astfel, avem în timp real o imagine clară asupra dinamicii activității curente, un foarte bun control al sarcinilor tuturor angajaților, precum și posibilitatea de a observa schimbările din piață cu un pas înaintea celorlalți.”

Dezvoltarea continuă

În plus, compania se pregătește pentru noi investiții. Express Euroscan este pe cale de a semna contractul pentru achiziția a 50 de camioane de ultimă generație, dotate cu cea mai avansată tehnologie disponibilă pe piață. Aceste vehicule vor fi livrate cel mai probabil începând cu ianuarie 2025 și vor contribui la creșterea eficienței operaționale și la reducerea impactului asupra mediului.

Activitatea de service, atât pentru nevoile proprii, cât și pentru terți, devine, de asemenea, o prioritate, Express Euroscan fiind activ în înlocuirea tahografelor digitale cu tahografe smart de generația a doua. „Am montat, în cursul acestui an, peste o sută de tahografe smart noi, însă cererile vor crește mai ales după august-septembrie, pe măsură ce ne apropiem de termenul-limită de intrare în vigoare a obligației legale de a avea tahograf Smart2 pentru toate camioanele care vor să iasă din țară după 1 ianuarie 2025. Între timp, transportatorii așteaptă să vadă dacă se acordă vreo derogare și se amână termenul de intrare în vigoare, sau dacă guvernul va oferi vreo subvenție la achiziția de tahografe noi”, a spus Ovidiu Plăcintă.

Logistică pentru viitor

De asemenea, acționarii Express Euroscan explorează oportunități și pe segmentul logistic. Planurile includ achiziționarea unui teren pentru construirea unui centru logistic, pregătit să valorifice oportunitățile generate de viitoarea integrare europeană a Republicii Moldova și Ucrainei.

O altă activitate pe care acționarii Euroscan Group vor să o dezvolte și s-o extindă o reprezintă importul și comercializarea de lubrifianți auto YACCO, preluată de la o companie franceză încă din 2021. „Volumele de lubrifianți auto YACCO distribuite în România au crescut, de când ne ocupăm de această activitate. Dacă, în 2018-2020, volumele YACCO vândute în România se situau la un nivel de 100 de tone anual, în 2021, primul nostru an de activitate ca importator și distribuitor YACCO, am ridicat importurile la 200 de tone, preponderent în județul Suceava, iar în acest an estimăm să atingem volume de peste 300 de tone. Începând cu 2025, vom intra pe piața din toată România, printr-un parteneriat strategic cu un distribuitor național, cu care avem deja un acord”, a declarat Nelu Plăcintă, vicepreședintele Euroscan Group.

Această nouă eră pentru Express Euroscan marchează un moment de transformare și oportunitate, subliniind angajamentul companiei față de excelență și inovație.

Radu BORCESCU
radu.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.