VOLVO TRUCKS: Noile game de camioane, disponibile în România

Noile camioane grele Volvo Trucks, acum disponibile pentru vânzare în România, au fost dezvoltate pentru a maximiza oportunitățile șoferilor de a-și desfășura activitatea eficient, sigur și responsabil. Toate modelele – Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM și Volvo FMX – dispun de o interfață nouă și flexibilă, cu un panou digital de instrumente care furnizează șoferului informații relevante în orice situație. În plus, Volvo FM și FMX sunt echipate cu noi cabine, care îi oferă șoferului mai mult spațiu și o vizibilitate directă îmbunătățită.

Șoferii profesioniști, care-și manevrează camioanele și încărcătura și abordează situațiile din trafic în siguranță și cu responsabilitate, reprezintă resurse de neprețuit pentru orice companie de transport. Dar este o competiție acerbă pentru atragerea celor mai buni șoferi. Ținând cont de acest lucru, în noua generație de camioane, Volvo Trucks a investit în dezvoltarea mediului de lucru și interfața pentru șofer, pentru a crea un loc de muncă sigur, funcțional și confortabil.

„Cu noile noastre camioane, îndeplinim necesitățile atât ale șoferilor, cât și ale companiilor de transport. Prin dezvoltarea caracteristicilor clasice Volvo, cum ar fi ergonomia, confortul și siguranța, și prin combinarea acestora cu noi tehnologii inovative și cu elemente de design, am făcut mediul șoferului chiar și mai atractiv și productiv”, spune Per Forsberg, Director General Volvo Trucks Romania.

Mai ușor de evitat greșelile costisitoare

Un nou panou principal de instrumente, în întregime digital, de 12 inch, îi oferă șoferului acces rapid la informații care îl ajută să evite greșelile costisitoare. De exemplu, timpii de conducere sunt întotdeauna afișați, facilitând planificarea și reducând riscul încălcării regulamentelor. O altă funcție practică este identificarea indicatoarelor rutiere, alertându-l pe șofer în ceea ce privește limitele de viteză, restricțiile de depășire și tipul de drum.

Cu patru variante de vizualizare selectabile, fiecare șofer poate să-și personalizeze cu ușurință conținutul și aspectul panoului principal de instrumente, înainte de pornirea în cursă. Varianta „Vizualizare sarcină” permite controlul sarcinii utile, al masei maxime a vehiculului și al sarcinii pe axă. Pentru camioanele dotate cu sistem de navigație, există varianta „Vizualizare navigație”, cu hărți ușor de urmărit. Aceia care vor ca panoul lor de instrumente să aibă un aspect clasic Volvo, pot opta pentru varianta „Vizualizare principală”, iar cei care preferă să vizualizeze numai informațiile esențiale pot alege varianta „Vizualizare focalizată”.

Exemple de funcțiuni:

  • Media player – pentru experiențe audio, via radio, Bluetooth sau USB
  • Comunicații – cu posibilitatea conectării a două telefoane mobile
  • Cursă – oferind suport pentru timpii de condus și odihnă, coaching pentru șofer, citirea de la distanță a datelor tahografului și navigație
  • Vehicul – inclusiv climatizare de parcare, indicator de încărcare, presiunea în pneuri și setările personalizate ale Direcției Dinamice Volvo.

Alte elemente mai sunt My Apps pentru Android Auto, care reflectă aplicațiile telefoanelor Android, și Ghidul Șoferului, care oferă sfaturi de conducere și informații personalizate pentru fiecare camion individual. Funcția este pregătită pentru actualizări viitoare și este compatibilă și cu aplicațiile terților, de exemplu ale carosierilor.

Pot fi conectate cu ușurință până la opt camere de luat vederi la ecranul secundar lateral și pot fi afișate pe ecran patru imagini simultan de la aceste camere. Informația de pe ambele ecrane poate fi prezentată în peste 30 de limbi. Sistemul este capabil să stocheze simultan mai multe setări personalizate. Acest lucru este util atunci când camionul va fi utilizat de mai mulți șoferi diferiți, uneori chiar și din țări diferite.

Imagine de ansamblu mai bună și mai puțin stres

Funcțiile instrumentelor pot fi controlate cu ușurință, prin intermediul unor elemente de control noi, grupate pe volan în mod intuitiv, precum și din panoul de instrumente. Funcțiile ecranului secundar pot fi accesate și prin atingerea directă a ecranului.

Camioanele cu mai mult de o punte motoare vor beneficia de o nouă funcție anti-spin, pentru a ajuta șoferul să administreze mai rapid și mai ușor situațiile de trafic potențial periculoase, atât pe șosea, cât și off-road. Șoferul trebuie doar să acționeze o manetă pentru a bloca diferențialele. Tracțiunea crescută este afișată pe panoul de instrumente digital.

„Întregul panou de instrumente este proiectat pentru a oferi o bună imagine de ansamblu, permițându-i șoferului să administreze informațiile intuitiv și eficient, cu mai puțin stres. Panoul de instrumente este funcțional, are un design robust și este realizat din materiale durabile, cu suporturi stabile pentru pahare, compartimente generoase de depozitare și mai multe porturi USB”, spune Per Forsberg, Director General Volvo Trucks Romania.

Selectorul de viteze pentru Volvo I-Shift are un nou design, mai practic și mai ergonomic, asigurând o mai mare libertate de mișcare în interiorul cabinei. Programele de schimbare a vitezelor au fost, de asemenea, dezvoltate și includ modurile „economic”, „standard” și „performanță”.

Noi cabine pentru Volvo FM și Volvo FMX

Volvo FM și Volvo FMX dispun de noi cabine, cu un volum interior cu până la un metru cub mai mare decât al celor anterioare. Se resimte senzația de cabină spațioasă, mai mult spațiu de lucru și o vizibilitate directă îmbunătățită în mod semnificativ, datorită, printre altele, unei linii coborâte a ușii. O intrare joasă, largă, cu două trepte cu proprietăți anti-alunecare și iluminare facilitează operațiunile pe rute cu opriri frecvente. În timpul operațiunilor din construcții, nu este neobișnuit ca șoferul să urce în și să coboare din cabină de până la 50 de ori pe zi.

Ca și pentru Volvo FH și Volvo FH16, zona șoferului se poate lăuda cu posibilitatea înclinării unghiului volanului, pentru o ajustare mai bună a poziției de conducere. Patul inferior din cabinele de dormit este poziționat mai sus decât la versiunile anterioare, făcându-l mai confortabil și creând spații de depozitare adiționale. Cabina de zi dispune de asemenea de un nou compartiment de stocare de 40 l, cu iluminare interioară.

O izolare a cabinei nouă și mai robustă reduce pătrunderea frigului, a căldurii și a zgomotului. O unitate de climatizare controlată prin senzori, cu filtru de carbon, oferă o bună calitate a aerului, chiar și în condiții dificile.

adaptarea: Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.