MOL România donează echipamente medicale moderne

MOL România și Fundația pentru Parteneriat sprijină cu 270.000 de euro eforturile de modernizare a Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc. Suma donată va fi alocată pentru dotarea unității medicale cu aparatură de ultimă generație.

„MOL România are o prezență de aproape 25 de ani pe piața autohtonă, timp în care a fost nu doar un actor economic predictibil și onest ci și un partener de încredere al comunităților.

Am devenit în acești ani un partener de încredere al comunității, datorită implicării constante a companiei în proiecte menite să îmbunătățească viața oamenilor. MOL România va rămâne și în viitor același susținător de nădejde al proiectelor care pot face diferența în domenii esențiale precum sănătatea, educația sau conservarea și protejarea mediului înconjurător,” a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman MOL Romania.

“Cu toate că  Fundația noastră este primordial una finanțatoare la nivel național, în cei 20 de ani de existență am implementat și un număr însemnat de programe/proiecte prin intermediul cărora  am dorit să contribuim la dezvoltarea complexă a comunității locale din care facem parte. În cel de-al 14-lea an de parteneriat cu MOL România, această colaborare fructuoasă ne-a oferit din nou  oportunitatea de o derula un astfel de proiect prin intermediul căruia putem contribui la modernizarea serviciilor medicale din cadrul mai multor secții ale Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc. Este un proiect pe care-l implementăm cu mare drag, fiindcă pe lângă utilitatea comunitară extraordinară a acesteia este și o dovadă a stabilității parteneriatului dintre organizația noastră și MOL România”, a declarat László Potozky, director al Fundaţiei pentru Parteneriat.

În urma donației făcute de MOL România, secția de pediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc va primi un ecograf performant, secția de neonatologie va fi dotată cu  o masă radiantă pentru nou-născuți. Secția de oncologie va primi zece fotolii oncologice și două dispozitive portabile, non-contact, de iluminat venele, necesare pentru aplicarea tratamentelor citostatice.

„Aceste echipamente contribuie la completarea secției de oncologie cu o nouă unitate terapeutică pentru îngrijiri de zi pentru pacienții bolnavi de cancer. Astfel vom putea asigura pacienților confort maxim, având în vedere situația în care se află, și vom îmbunătăți calitatea asistenței oncologice în județul Harghita”, a afirmat Dr. Holló Gergely, medic specialist oncolog, Șeful secției de Oncologie, Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc

Totodată spitalul va fi dotat cu o ambulanță nouă, complet echipată, precum și cu echipamente necesare pentru laboratorul clinic ce va fi înființat în cursul acestui an.

„Aparatura medicală care intră în dotarea noastră grație sprijinului acordat de MOL România ne va ajuta cu siguranță să oferim servicii mai bune în beneficiul pacienților noștri. Vom folosi aceste instrumente în munca de zi cu zi în beneficiul pacienților noștri pentru diagnosticarea și tratarea acestora. Mulțumim MOL România și Fundația pentru Parteneriat pentru sprijin și pentru încrederea pe care ne-a acordat-o”, a afirmat Dr. Konrád Judith, managerul Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc

Echipamentele sunt achiziționate cu implicarea Fundației pentru Parteneriat din fonduri puse la dispoziție de MOL România. Din colaborarea și consultarea permanentă între Fundația pentru Parteneriat și Spital pe parcursul procesului de selectare a echipamentelor, a rezultat alegerea celor mai potrivite dispozitive atât din punct de vedere tehnic cât și cel medical. Procedurile de achiziție a echipamentelor medicale sunt în curs de finalizare iar aparatura va intra în dotarea spitalului cel mai târziu până la jumătatea anului.

Săptămâna trecută, MOL România a mai anunțat o investiţie: 425.000 de euro în construcția unui heliport pe acoperișul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii M. S. Curie, primul la un spital pediatric din România. Construcția va scurta timpul de transport până la spital al micilor pacienți aflați în stare gravă, permițând astfel mai multe intervenții medicale cu succes pentru pacienți din toată țara. 

Grupul MOL este o companie internațională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, 26.000 de angajaţi în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Experiența grupului în domeniul explorării și producției de hidrocarburi sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 9 țări, din care 218 în România.

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de peste 20 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 218 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii.

Fundaţia pentru Parteneriat sprijină îmbunătăţirea mediului și dezvoltarea comunităţilor din România, contribuind astfel la formarea unei societăţi durabile. Fundaţia dezvoltă si implementează o gamă largă de programe şi instrumente, care includ finanţările, asistenţa tehnică, instruirea precum şi programe operaţionale specifice având ca scop sprijinirea iniţiativelor de dezvoltare durabilă și de sprijinire a comunităţilor. Astfel, prin intermediul programelor de finanţare derulate de fundaţie, în ultimii 19 ani au fost sprijinite, cu peste 55 de milioane de lei, aproape 1.200 de proiecte de protejare a mediului și de dezvoltare comunitară derulate de ONG-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.