Dupa doi ani de lucrari extindere si modernizare a domeniului schiabil din Poiana Brasov, ministrul Elena Udrea a inaugurat, luni, noile partii. Investitia a costat 28 de milioane de euro si a cuprins, pe langa construirea de partii noi si reabilitarea celor existente, realizarea de instalatii de zapada artificiala si de transport pe cablu, amenajarea unui lac de acumulare, precum si dezvoltarea infrastructurii conexe – parcari, energie electrica, telecomunicatii.
Acum avem in Poiana Brasov o suprafata schiabila de 63,5 hectare, iar lungimea totala a partiilor de schi a ajuns la aproximativ 21,3 km. De asemenea, noile instalatii de transport pe cablu au o lungime totala de aproape 2 km, iar capacitatea de transport a ajuns la 8.500 de persoane/ora. Pentru inzapezirea artificiala a partiilor s-a construit un lac de acumulare in nord-estul Poienii Ruia, la cota 1.490 m, cu o capacitate de inmagazinare de 120.000 mc.
“Mare parte din romani alegeau pana acum, pentru schi, statiuni din strainatate, pentru ca nu gaseau in tara statiuni moderne care sa le ofere toate facilitatile de petrecera a uuin sejur relaxant si placut. Acum, Poiana Brasov poate concura cu orice statiune europeana, si sunt convinsa ca turistii vor prefera sa economiseasca pretul unui bilet de avion sau timpul pierdut pe drum, daca merg cu masina, pentru a alege o destinatie romaneasca. Sunt convinsa ca, daca vom continua sa investim in acelasi ritm al ultimilor doi ani, statiunile montane romanesti vor deveni un magnet nu numai pentru turistii romani, ci si pentru cei straini din regiune si din intreaga Europa. Am spus acest lucru si cand am promis ca vom avea tot mai multi turisti in Romania, si iata, am inregistrat o foarte buna crestere a turismului, in primele trei trimestre, de 17%”, a declarat Elena Udrea.
In anul 2013, Romania va organiza Editia de iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), iar Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) investeste aproximativ 400 de milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii turistice si sportive necesare acestei competitii. Printre proiectele derulate de minister se numara extinderea domeniilor schiabile cu peste 40 km de partii noi, construirea unei trambuline olimpice pentru sarituri cu schiurile si a anexelor (instalatii de transport pe cablu, tribune, parcari etc.), amenajarea a 2 trasee de biatlon cu utilizare permanenta (iarna si vara), construirea a 3 instalatii de transport pe cablu, a 2 patinoare noi, dotarea cu sisteme de inzapezire artificiala a tuturor partiilor din zona si amenjarea unui lac de acumulare pentru inzapezirea artificiala.
Magda SEVERIN
Si eu sunt de acord cu Brasovul :)Da, e si osural meu preferat, dar pe langa asta e cel mai curat oras din tara, parerea mea. Sincer asta m-a impresionat, pe langa arhitectura (da, imi plac si constructiile medievale si se poate sa fiu iar subiectiva :)) ) si, in plus, are aproape un "munte" in mijlocul lui.So… de acord cu Alexandra. Cum sa nu-ti placa Brasovul ?