Studiu UPS: Retailerii din Europa răspund cu întârziere clienților online

ups_access_pontUn nou studiu UPS® [NYSE: UPS] evidențiază provocările retailerilor din Europa în procesul de adaptare a operațiunilor la consumatorii digitali. Studiul UPS Pulse of the Omni-channel Retailer subliniază importanța inovației atât în menținerea unei cote de piață stabile, cât și în favorizarea creșterii acesteia, într-o piață retail în plină dezvoltare la nivel mondial și dominată de jucători cu afaceri transfrontaliere.

„Consumatorii explorează multiple canale de vânzare online și tradiționale și le vor utiliza pe cele care satisfac cel mai bine nevoile lor”, spune Carrie Royle, retail marketing manager, UPS Europa. De asemenea, folosesc rețelele sociale pentru a compara și evalua ofertele. Cu soluțiile de transport maritim, UPS sprijină retailerii să își dezvolte afacerile și în procesul de a crește satisfacția cumpărătorului online final.

Experți în logistică reprezentând peste 700 de companii din retail au participat la acest studiu, la începutul acestui an. Retailerii din Europa au planuri precise de investiții și restructurare, pentru a ține pasul cu principalii competitori. Peste 30% dintre directorii executivi au spus că se confruntă cu provocări mari în ceea ce privește investițiile în IT, organizarea logistică, înțelegerea comportamentului consumatorilor și instruirea managementului pentru a derula operațiuni prin intermediul tuturor canalelor de vânzare.

Pornind de la faptul că retailerii își ajustează distribuția în funcție de consumatorii care cumpără frecvent online, cunoscuți și sub denumirea de „flex shoppers”, este important să se concentreze asupra a trei zone cheie: magazinele fizice, epuizarea stocurilor și retururile transfrontaliere.

Exploatarea mai bună a magazinelor fizice

Dacă retailerii europeni vor să rămână competitivi, trebuie să țină cont de faptul că numărul de vizitatori al magazinelor fizice e în scădere, iar cel al online-ului în creștere, astfel ei trebuie să regândească activitatea magazinului fizic și să-l utilizeze ca parte a rețelei de gestiune și distribuție.

ups studiu

Transformarea stocurilor epuizate în vânzări

Potrivit unui studiu anterior realizat de UPS, atunci când produsul dorit nu se mai află pe stoc, 41% dintre consumatorii europeni au declarat că vor apela la site-ul sau aplicația concurenței, iar 20% au spus că vor merge la magazinul concurenței. Doar 17% au declarat că sunt dispuși să cumpere și să aștepte.

Studiul UPS Pulse of the Omni-channel Retailer arată că afacerile online sunt mult mai receptive la provocări precum epuizarea stocurilor; 68% dintre magazinele online oferă servicii de urmărire și livrare la o adresă preferată, atunci când produsul devine disponibil, iar 59% oferă posibilitatea urmăririi comenzilor și notificarea consumatorului cu privire la disponibilitatea produsului, în timp ce magazinele fizice sunt lăsate puternic în urmă. Aproape jumătate dintre magazinele fizice (45%) le sugerează clienților să aștepte, fără să le ofere o alternativă.

UPS oferă suport complet pentru dezvoltarea și implementarea de soluții omnichannel în cadrul strategiilor logistice ale retailerilor, permițându-le să aleagă cea mai bună soluție disponibilă pentru a converti stocurile epuizate în vânzări.

Gestionarea retururilor transfrontaliere

Este unanim recunoscut faptul că gestionarea retururilor reprezintă un factor de succes pentru toți retailerii, inclusiv pentru magazinele online. Încrederea clienților și integritatea brandului depind de retururi eficiente. Retailerii au spus că principalele provocări în acest domeniu sunt cele legate de gestionarea bunurilor defecte (64%) și efectuarea controalelor de calitate (50%). De asemenea, studiul relevă că retailerii au nevoie de asistență din partea unor parteneri de servicii logistice. Peste 60% dintre respondenți au declarat că au nevoie de parteneri de servicii logistice pentru a gestiona retururile, iar peste 70% au spus că acești parteneri contribuie la eficientizarea costurilor. „Gestionarea comenzilor și retururilor peste granițe poate fi o provocare”, a mai spus Royle. „UPS oferă o gamă de opțiuni de retur a produselor pentru retaileri. Consumatorii pot lăsa pachetele retur, plătite și etichetate în prealabil, la oricare dintre cele 15.000 de locații UPS Access Point din Europa.”

Despre studiul UPS Pulse of the Omni-channel Retailer

Participanții la interviu au fost directori executivi și directori de operațiuni, inclusiv responsabilii de distribuție, logistică și e-commerce. Studiul a inclus atât retaileri, cât și producători din industriile de confecții, bunuri de larg consum și high-tech.

Despre UPS

UPS (NYSE: UPS) este lider global în domeniul logisticii, oferind o gamă largă de soluții, inclusiv transportul de colete mici și mărfuri cargo, facilitarea comerțului  internațional și folosirea unor tehnologii avansate pentru o gestionare mai eficientă a lumii afacerilor. Cu sediul central în Atlanta, Georgia (SUA), UPS deservește peste 220 de țări și teritorii din întreaga lume. Mai multe informații despre UPS puteți găsi pe Web, la ups.com®,  pe blogul companiei la adresa Longitudes.ups.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.