După liniile drepte lungi și virajele rapide de la Silverstone urmează circuitul strâmt și virajat, Hungaroring: două circuite cum nu se putea mai diferite.
Pentru Ungaria au fost nominalizate compozițiile medium, soft și supersoft: statistic, cea mai populară combinație de până acum în acest sezon, utilizată ultima dată la Baku.
Hungaroring a fost descris ca fiind un circuit de karting supradimensionat, la care se adaugă – pe lângă faptul că a reprezentat un challenge, fiind primul circuit care a găzduit o cursă de grand prix în spatele Cortinei de Fier în urmă cu 30 de ani – vremea, care se poate schimba rapid, de la extrem de cald (cel mai adesea) la ploaie (ceea ce s-a întâmplat în urmă cu doi ani și în 2011).
CIRCUITUL DIN PUNCTUL DE VEDERE AL PNEURILOR:
- Există o singură linie dreaptă la Hungaroring, ceea ce înseamnă că pneurile lucrează permanent.
- Este un circuit bine echilibrat, cu cerințe privind tracțiunea, frânarea și energiile laterale distribuite aproape egal.
- Temperaturile ridicate fac din degradarea termică un factor important.
- Accentul este pus pe aderența mecanică, deoarece din cauza vitezelor medii reduse apăsarea aerodinamică este mică.
- Piloții descriu Hungaroring ca pe unul dintre cele mai solicitante circuite din punct de vedere fizic.
- Ungaria dă tonul unei noi serii de curse una-după-cealaltă, echipele plecând de aici direct în Germania.
CELE TREI COMPOZIȚII NOMINALIZATE:
- Alb medium: un set trebuie obligatoriu păstrat pentru cursă, un pneu care lucrează într-o gamă joasă.
- Galben soft: un alt set obligatoriu a cărui versatilitate îl va transforma într-o alegere predilectă în cursă.
- Roșu supersoft: utilizat pentru calificări, dar nu este încă clar cum se va comporta în cursă.
CUM A FOST CU UN AN ÎN URMĂ:
- Incidentele și apariția mașinii de siguranță au influențat strategia anul trecut. Câștigătorul cursei Sebastian Vettel a oprit de două ori: a pornit pe soft, a completat schimbul intermediar din nou pe soft, apoi a încheiat pe medium.
- Cea mai bună strategie alternativă: Nico Rosberg a încheiat pe locul secund cu o singură oprire (soft – medium), dar a pierdut timp la finalul cursei ca urmare a unui acroșaj cu un alt competitor.
PAUL HEMBERY, DIRECTORUL PIRELLI MOTORSPORT:
“Ungaria oferă alt tip de încercări decât am văzut la Silverstone, dar unele dintre echipe au folosit recentul test de la Silverstone pentru a încerca câteva idei care ar putea fi relevante pentru Hungaroring, astfel că va fi interesant să vedem ce efect vor avea. Pista a fost complet reasfaltată, și așa cum am văzut în Austria acest lucru are o influență puternică: vom vedea dacă este cazul la Hungaroring, astfel că antrenamentele vor fi foarte importante.”
CE ESTE NOU?
- Pista a fost în întregime reasfaltată, iar infrastructura circuitului upgradată anul acesta.
- Există de asemenea noi virbratoare și zone de eșapare, în timp ce efectul reasfaltării a fost de a netezi unele denivelări. Aceasta ar putea duce la timpi mai rapizi per tur.
ALTE LUCRURI CARE NE-AU ATRAS RECENT ATENȚIA:
- Ferrari, Mercedes și Red Bull au ales pneurile diferit pentru Ungaria.
- Pirelli a avut la Silvestrone o sesiune de succes după Marele Premiu al Marii Britanii cu pneurile de construcție prototip pentru 2017, în dimensiune 2016, pe un model Mercedes 2014.
- Starurile F1, Mika Hakkinen, David Coulthard, Jenson Button și Stoffel Vandoorne au testat pneurile de kart Pirelli într-o locație specială
- https://www.youtube.com/watch?v=-ieUSh-YoXk