Camioanele Mercedes-Benz vor folosi Bosch Road Hazard Service

Începând din decembrie 2024, camioanele Mercedes-Benz vor folosi sistemul de alertare la pericole Bosch Road Hazard Service.

Camioanele Mercedes-Benz vor folosi Bosch Road Hazard Service

Serviciul este utilizat de milioane de autoturisme, începând din iunie 2024. Acum, el va fi folosit, în premieră, și în segmentul de vehicule comerciale.

Bosch Road Hazard Service oferă șoferilor informații în timp real despre posibilele pericole de pe drumuri: ceață densă, ploaie consistentă, un vehicul defect oprit pe marginea drumului sau unul care merge pe contrasens.

Condițiile critice de pe drumuri pot fi prezise cu precizie pe baza datelor anonimizate de la milioane de vehicule, precum și de la furnizori terți, precum serviciile meteo sau operatorii de drumuri.

Vehiculele echipate cu acest serviciu oferă diferite tipuri de informații, inclusiv temperatura exterioară locală și dacă ștergătoarele sau lămpile de ceață spate sunt activate, precum și rapoarte ale accidentelor sau intervențiile sistemului antiderapare ESP.

De exemplu, dacă unele vehicule folosesc ștergătoarele la nivelul maxim, serviciul compară informația cu cele oferite de serviciile meteo selectate, printr-un algoritm de fuziune, determinând dacă există, de exemplu, pericolul de acvaplanare. Dacă este necesar, serviciul avertizează șoferii din zonă, pentru a putea reduce viteza.

De asemenea, dacă vizibilitatea șoferului riscă să scadă sub nivelul critic, serviciul face o comparație cu activitatea lămpilor de ceață ale vehiculelor din regiunea afectată și decide dacă este necesară o avertizare.

Serviciul este completat cu avertizarea privind șoferii care merg pe contrasens. Dacă în zonă există un șofer care merge în direcția greșită, serviciul trimite o avertizare direct pe ecranul navigației.

Ionuț PĂDURARU
ionut.paduraru@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.