Continental ia în calcul separarea diviziei Automotive

Comitetul Executiv al Continental a anunțat că evaluează separarea diviziilor de Anvelope și Automotive, o decizie finală fiind așteptată până în aprilie 2025.
Dacă se confirmă, tranzacția va duce la crearea unei companii noi, care va fi listată independent la bursă. Separarea ar avea ca scop maximizarea valorii și potențialului de creștere al celor două afaceri distincte, permițându-le acestora să se concentreze pe propriile piețe și competențe de bază.

Pe de altă parte, separarea i-ar oferi lui Continental o mai mare flexibilitate și libertate antreprenorială, cruciale într-un context industrial în care tehnologiile software devin tot mai dominante.

Separarea ar fi o oportunitate pentru ambele entități de a explora noi moduri de inovare și de a răspunde mai agil la nevoile piețelor respective”, a declarat un purtător de cuvânt al Continental.

Potrivit analiștilor, o astfel de mutare ar putea atrage investitori noi, interesați de sectoare specifice, precum condusul autonom, mobilitatea electrică și alte servicii digitale.

Divizia Automotive a Continental dezvoltă sisteme pentru condus autonom și conectat, sisteme de siguranță pasivă, frânare, șasiuri, control al mișcării, tehnologii de afișare și control, soluții audio și video pentru interiorul vehiculelor, tehnologii de conectivitate, electronică pentru vehicule și computere de înaltă performață.

Ionuț PĂDURARU
ionut.paduraru@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.