IAA 2024: DAF prezintă o suită completă de inovații

DAF Trucks a prezentat, la IAA 2024, o suită de inovații pentru noua generație XD, XF, XG și XG+, care reduc consumul cu până la 9%.

IAA 2024: DAF prezintă o suită completă de inovații

În primul rând, DAF a făcut diverse optimizări la motoarele PACCAR MX-11 și MX-13: o nouă sincronizare a supapelor, o pompă de lichid de răcire cu acționare duală, precum și un compresor de aer cu doi cilindri. Turbina și sistemul EGR au fost de asemenea actualizate, iar injectoarele de motorină sunt noi.

Axele spate SR1344 au primit și ele un nou design al pinioanelor, precum și noi rapoarte de transmisie, care permit reducerea turației la viteze de croazieră cu 7% (950 rpm, în loc de 1.030 rpm). Acestea reduc suplimentar consumul cu până la 3%.

Grație eficienței lor, mai multe modele din noua generație DAF se încadrează la clasa 3 de emisii de CO2, pentru taxele de drum. Pentru a reduce și mai mult emisiile de CO2, camioanele DAF vin în standard cu DAF Digital Vision System, Predictive Cruise Control, pachet aerodinamic și anvelope cu rezistență redusă la înaintare, pentru versiunile 4×2 și 6×2. Toate acestea pot reduce consumul cu mai mult de 6%.

De asemenea, camioanele din noua generație DAF vin în standard cu abonament PACCAR Connect pe 10 ani, care permite optimizarea eficienței flotei, dar și actualizări online.

Vânzările camioanelor DAF actualizate vor începe de la IAA. Noi vom conduce noile modele la finalul lunii septembrie, iar primele impresii pot fi citite în ediția din Octombrie a revistei ZIUA CARGO.

Ionuț PĂDURARU
ionut.paduraru@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.