MAN eTGX câștigă primul test comparativ pentru camioane electrice

MAN eTGX a ocupat locul întâi în primul test comparativ din lume pentru camioane electrice grele pentru distanțe lungi, organizat de publicația germană Trucker.

MAN eTGX câștigă primul test comparativ pentru camioane electrice

În acest test comparativ, MAN eTGX a concurat cu Scania 45R, Volvo FH Aero Electric, Mercedes-Benz eActros 600, IVECO S-eWay și Designwerk HIGH CAB 900.

După teste care au durat câteva zile, echipa internațională de jurnaliști a acordat modelului MAN cel mai mare scor, de 589 de puncte.

Jurnaliștii au apreciat „pachetul general bun”, dar au fost impresionați în special de greutatea proprie redusă, condusul armonios, setarea generală pentru confort și conceptul sofisticat de operare.

Publicația de specialitate Trucker a testat un cap tractor MAN eTGX pentru semiremorci Mega. Cu ampatamentul său compact, de 3.750 mm, modelul de test avea 6 pachete de baterii NMC, cu o capacitate de 534 kWh. O transmisie automatizată cu 4 viteze distribuie 330 kW și 1.150 Nm de la motorul electric la puntea spate.

„Testul comparativ a demonstrat încă o dată că MAN a dezvoltat și lansat un produs extraordinar. Pe lângă caracteristicile descrise în test, MAN eTGX și eTGS punctează foarte bine și cu configurarea modulară a bateriilor, cu 3 până la 6 pachete. Astfel, clienții pot alege echilibrul optim între autonomie, sarcină utilă și timpul de încărcare pentru orice aplicație”, a declarat Friedrich Baumann, membru în Comitetul Executiv al MAN Truck & Bus SE responsabil pentru Vânzări și Soluții pentru Clienți.

Ionuț PĂDURARU
ionut.paduraru@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.