MAN livrează primul camion electric eTGX unui client

La aproape 100 de ani de la livrarea primului său camion diesel, MAN a livrat primul camion electric eTGX unui client.

MAN livrează primul camion electric eTGX unui client

Camionul electric va fi folosit de Dräxlmaier pentru Porsche. El va transporta bateriile necesare pentru producția modelului electric Macan.

Este o bornă istorică. Acesta este primul dintr-o serie de trei camioane electrice pe care le livrăm clientului Dräxlmaier, dar și primul eTGX care va fi folosit în practică. După utilitare și autobuze, începem un nou capitol de electromobilitate și pentru camioane”, a declarat Alexander Vlaskamp, CEO MAN Truck & Bus.

MAN a început primele teste cu camioane electrice, eTGM, în 2019. În 2022, producătorul a lansat gama de camioane electrice grele, iar recent, la IAA 2024, a prezentat noi versiuni eTGX și eTGS, adecvate pentru majoritatea aplicațiilor de transport.

MAN eTGX este disponibil încă de la lansare și într-o versiune cap tractor low deck, foarte populară în industria automotive. Dräxlmaier construiește bateriile pentru modelul electric Porsche Macan în Leipzig. Apoi, bateriile sunt livrate just-in-time la linia de asamblare, cu ajutorul noilor autotractoare electrice.

Bateriile sunt încărcate și descărcate automat în/din semiremorci. La rampa de încărcare au fost montate și prize pentru încărcarea bateriilor vehiculelor în timpul operațiunilor de încărcare a mărfii.

Ionuț PĂDURARU
ionut.paduraru@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.