OSCAR Downstream. Carduri de carburant pentru flote

Despre cardurile de carburant destinate flotelor de vehicule, cu accentul pus pe transportatori, dar nu numai, am discutat cu Lucian Haranguș, Sales and Retail Director OSCAR Downstream.

ZIUA CARGO: Ce înseamnă industria transporturilor pentru portofoliul OSCAR Downstream?

Lucian Haranguș: OSCAR Downstream a început să furnizeze carburant companiilor de transport încă din primii ani de activitate, în urmă cu aproape 23 de ani.

În prezent, aproximativ 95% din businessul nostru este generat de clienții B2B, iar ponderea volumelor este relativ egal distribuită între 3 domenii cheie – agricultură, construcții și transport. Vorbim despre companii de dimensiuni medii și mari, cu volume importante de consum de carburant. În ceea ce privește structura lor, aceasta este generată de profilul regional al activității economice. Cea mai mare pondere pe transport, o regăsim în partea de nord, centru și vest a țării.

Lucrăm cu companii precum Step One Spedition, Duvenbeck Logistik sau Speed Line Impex, cu unele dintre ele de peste 15 ani.

Această poziție de leadership, cel mai mare distribuitor independent de carburant din România, construită pe parcursul a peste două decenii de activitate în domeniu, ne ajută să avem o înțelegere aprofundată a industriei transporturilor, cu nevoile și provocările sale specifice și, implicit, să ne adaptăm serviciile în beneficiul partenerilor noștri.

Astăzi, provocările industriei de transport sunt tot mai numeroase, de la necesitatea de a face față unui volum tot mai mare de transport până la impactul acestuia asupra mediului. În acest context, companiile de transport sunt preocupate de optimizarea resurselor, a consumului de carburant și, în același timp, de găsirea unor parteneri de drum lung.

Ce beneficii oferiți companiilor de transport cu care dezvoltați o relație comercială?

Strategia OSCAR Downstream este să ofere companiilor soluții avantajoase și personalizate, menite să ajute la optimizarea cheltuielilor cu carburantul, dar și a costurilor operaționale. Fiecare client beneficiază de o politică flexibilă de loializare, gândită în contextul unui parteneriat pe termen lung.

Angajamentul nostru față de clienți are în centru două elemente definitorii – calitatea produselor și eficiența serviciilor.

Calitatea este garantată prin lanțul nostru logistic integrat pe care l-am dezvoltat strategic, la nivel național. Vorbim despre cea mai amplă platformă de acest gen dezvoltată de o companie de distribuție de carburant din România (cu facilități considerabile de depozitare, de transport și alimentare prin rețeaua de benzinării sau stații de incintă), care ne asigură control total asupra combustibilului, de la intrarea în țară până la pompa de alimentare.

Eficienţa serviciilor este obiectivul constant al strategiei noastre de inovare și digitalizare, prin care implementăm și dezvoltăm soluții tehnice care îmbunătățesc experiența clientului.

Aceste eforturi garantează companiilor de transport că flotele lor au libertatea de alimentare la nivel național, fără să fie condiționate de o anumită rută. Astfel, acestea pot alege să efectueze alimentarea autovehiculelor din stația de incintă amplasată în bază, la plecarea în cursă, urmând ca, în funcție de rută, să realimenteze în rețeaua națională de stații OSCAR, gestionând consumul de carburant în mod direct și facil, prin intermediul platformei online pe care o punem la dispoziţie.

Ce presupune această platformă?

Platforma de management al cardurilor de flotă OSCAR răspunde unei nevoi esențiale pe care o au clienții noștri, respectiv gestionarea transparentă a consumului de carburant, printr-un sistem rapid și facil.

Este un instrument de evidență a alimentărilor efectuate, capabil să înregistreze în condiții de maximă securitate toate detaliile tranzacțiilor realizate și să faciliteze o abordare optimizată a alimentărilor, a limitelor pe fiecare card, precum și a detaliilor administrative. Sistemul este prietenos și ușor de folosit, oferind funcţii precum acces online la tranzacțiile cu cardul, limită de credit, notificări în timp real, rapoarte de consum.

Am implementat un upgrade de sistem în urmă cu doi ani, în baza unui parteneriat cu PetroSol, una dintre cele mai importante companii specializate în soluții software pentru industria de Oil & Gas.

Noua platformă a venit și cu o nouă variantă de carduri personalizate OSCAR, configurate pe cea mai avansată tehnologie contactless – o tehnologie unică pe piața de profil, care asigură clienţilor un maximum de siguranţă şi securitate. Cardurile pot fi folosite în toate benzinăriile din rețeaua națională OSCAR Downstream (franciza RO și stațiile OSCAR Drive), dotate cu noi terminale de plată, compatibile cu platforma, care asigură efectuarea tranzacțiilor rapid și în condiții de maximă siguranță.

Ce înseamnă cardurile personalizate OSCAR și care sunt beneficiile pentru un transportator?

Sistemul cardurilor de flotă personalizate OSCAR, lansat în anul 2010, a fost gândit ca un concept business to business, de alimentare cu motorină sau benzină a flotelor auto, prin utilizarea cardurilor.

În prezent, avem două tipuri: OSCAR Easy – card preplătit, OSCAR Energy – card cu funcție de creditare și posibilitatea de a alimenta cu toate tipurile de carburant disponibile în rețeaua noastră: OPTIM, ACTIS și FORTISharang. Acestea oferă companiilor siguranță, control, flexibilitate în alimentare, în oricare din cele peste 110 stații din rețeaua OSCAR la nivel național: RO concept OSCAR și OSCAR Drive.

Beneficiile utilizării acestor carduri sunt multiple și și-au dovedit valoarea pe termen mediu și lung:
Prețuri competitive: Prețurile flexibile, adaptate și individualizate fiecărui partener, sunt completate de păstrarea condițiilor comerciale negociate, în orice stație din rețeaua OSCAR.
Calitate: Lanțul integrat de distribuție, susținut de OSCAR, garantează o calitate controlată a carburantului, de la furnizor până la utilizator.
Creditare: Cardul de carburant OSCAR aduce cu sine condiții flexibile pentru facturare și termenul de plată, permițând gestionarea eficientă a cheltuielilor și fluxului de numerar.
Acoperire națională: Rețeaua națională amplasată strategic pe rutele comerciale este special construită pentru a acoperi atât nevoile de tranzit, cât și cele naționale și regionale.
Siguranța tranzacțiilor: Cardurile de carburant contactless folosite de OSCAR dau o siguranță sporită tranzacțiilor: sunt personalizate pe număr de înmatriculare, nominale, pe garaj sau în funcție de recipient, cu limitare valorică.
Asistență și comunicare: Suport 24/7 și consultanță pentru utilizarea optimă a tuturor avantajelor sistemului de carduri de carburant OSCAR.
Controlul alimentărilor: Accesul online securizat în aplicația de management al flotei oferă o administrare ușoară, un control optim al alimentărilor și al costurilor, asigurând în același timp o importantă economie de timp și de resurse.
Eficiență & simplitate: Efort minim, timp scurt și siguranță la folosirea cardului de carburant personalizat, completate de urmărirea și verificarea online a consumurilor și limitelor zilnice.

Este important de menționat că oferim posibilitatea contractării online a cardurilor de carburant, fie prin accesarea secțiunii special create în acest sens pe site-ul companiei, fie printr-o ofertă personalizată, adaptată cerințelor specifice. Echipa noastră asigură consultanţă personalizată de vânzări, dar și suport operațional și tehnic pentru orice problemă ar putea să apară în sistemul de alimentare și gestionarea cardurilor de flotă OSCAR.

Cum susțineți eforturile de decarbonizare? Ce mai urmează?

Ne concentrăm în primul rând pe oferta de carburanți (gama standard de carburanți OPTIM; gama aditivată ACTIS, gama premium de carburanţi FORTIS și aditivul AdBlue pentru reducerea noxelor), care asigură clienților calitate și performanță, dar și protecție pentru mediul înconjurător.

Totodată, investim în digitalizare și inovație, contribuind astfel la reducerea amprentei de carbon. Avem în lucru mai multe proiecte de dezvoltare a produselor și serviciilor OSCAR.

Cel mai recent exemplu este introducerea facilității de plată la pompă cu telefonul mobil – bonurile sunt generate digital, plățile nu necesită resurse și infrastructură suplimentară, cum sunt cardurile de plastic sau ATM-urile și POS-urile, iar procesul este mult mai eficient din punct de vedere energetic.

Nu în ultimul rând, avem în vedere instalarea de sisteme de încărcare a flotelor auto electrice, pe măsură ce clienții noștri vor avansa în propria tranziție către energia „verde”. Pentru aceasta, am dezvoltat și posibilitatea încărcării autovehiculelor electrice în stațiile operate de OSCAR și plata acesteia, inclusiv prin intermediul sistemului de carduri OSCAR. În acest sens, toate serviciile și produsele disponibile în stațiile OSCAR vor putea fi achitate cu același card, existând de asemenea și posibilitatea diferențierii accesului, în funcție de nevoile utilizatorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.