Primul DAF XD Electric, livrat unui client

La aproape doi ani de la premiera sa, la târgul IAA Transportation 2022, primul cap tractor DAF XD Electric a fost, în sfârșit, livrat unui client.Un model DAF XD 350 Electric a fost recent livrată companiei olandeze Oegema Transport, care îl folosește împreună cu o semiremorcă cu prelată.

Camionul are o cabină de dormit înălțată și este propulsat de un motor electric PACCAR EX-D2, cel mai puternic din oferta DAF. Acesta dezvoltă o putere de vârf de 350 kW (476 CP) și una continuă de 340 CP.

Autotractorul are un ampatament de 3,9 metri și o greutate proprie de 10,7 tone. Bateriile litiu-fier-fosfat, montate pe ambele părți ale șasiului, au o capacitate de până la 525 kWh și pot fi încărcate la o putere maximă de 325 kW.

Oegema Transport utilizează camionul pentru transport de cabluri în transport regional. În primele săptămâni de teste, modelul a atins o autonomie de 400 km. Încărcarea se face doar la sediul companiei, care are propriul sistem de panouri fotovoltaice.

Potrivit presei olandeze, camionul livrat nu vine din producția de serie. Aceasta nu a fost lansată încă, deși a fost anunțată încă de anul trecut.

Ionuț PĂDURARU
ionut.paduraru@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.