Guvernul a aprobat în 7 decembrie majorarea salariului minim la 2.080 de lei/lună, iar pentru cei cu studii superioare, la 2.350 de lei/lună, începând cu 1 decembrie 2019.
În schimb, Executivul a renunțat la majorarea salariului minim de 2.350 lei pentru angajații cu 15 ani vechime, așa cum era prevăzut în proiectul inițial, anunțat de ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici.
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la începutul ședinței Executivului: ”Discutăm în şedinţa de astăzi Hotărârea de Guvern prin care majorăm salariul minim brut la 2.080 de lei, respectiv 2.350 de lei pentru angajaţii cu studii superioare şi cu un an vechime în domeniul acestor studii. Această decizie va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2019. Adoptăm acest act având în vedere OUG prin care am modificat Codul muncii şi am introdus noţiunea de salariu minim diferenţiat. Majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la 2.080 de lei reprezintă o creştere de 9,47%, iar nivelul de 2.350 de lei aplicat pentru personalul cu studii superioare şi o vechime în muncă de cel puţin un an reprezintă o creştere de 23,68%. Salariile vor continua să crească potrivit legii. Construcția bugetului pe anul viitor are prevăzută această majorarea. Salariile și pensiile nu vor fi înghețate, ci vor creșteAu apărut în spațiul public informații care ar putea crea confuzie și îngrijorare. Am vrut să pun capăt acestor speculații nefondate”.