Soferii bauti, drogati sau fara permis ar putea fi pedepsiti pentru omor cu premeditare daca fac victime

Senatul a adoptat tacit, luni, o propunere legislativa care prevede pedepsirea cu inchisoare de la 15 la 25 de ani a celor care conduc in stare de ebrietate, sub efectul stupefiantelor sau fara permis si produc un accident rutier soldat cu victime. Pedeapsa este asociata celei pentru savarsirea infractiunii de omor cu premeditare, iar initiatorul este deputatul independent Tudor Ciuhodaru. Proiectul de lege va fi transmis Camerei Deputatilor, for decizional.

Initiatorul propune pedepsirea cu inchisoare de la 15 la 25 de ani a persoanelor cu alcoolemie in sange de peste 0,80 g/l, a celor aflati sub influenta stupefiantelor si a celor fara permis de conducere, prinsi la volan pe drumurile publice si produc accidente grave.

“A te urca la volan in stare de ebrietate, aflat sub efectul substantelor stupefiante sau fara permis, urmat de producerea unui eveniment rutier soldat cu victime, echivaleaza cu savarsirea infractiunii de omor cu premeditare”, este de parere Ciuhodaru.

Tudor Ciuhodaru, seful Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul “Sf. Ioan” din Iasi, mai are o initiativa legislativa, de data aceasta menita sa-i protejeze pe taximetristi: geam despartitor intre sofer si clienti. Medicul a inaintat acest proiect de lege dupa ce s-a confruntat la camera de garda cu un caz mai putin obisnuit: o femeie a omorat cu cutitul un taximetrist, in momentul in care acesta i-a cerut sa efectueze plata. Un caz similar s-a petrecut in Bucuresti, pe o straduta.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.