Adriana Ticău, “Personalitatea Anului 2012 pentru o Românie Europeană”

Eurodeputata PSD Silvia-Adriana Țicău a primit din partea EUROLINK-CASA EUROPEI distincţia şi diploma de excelenţă “Personalitatea Anului 2012 pentru o Românie Europeană”, în urma activităţii sale la nivel european în domeniile transport şi turism, industrie, cercetare şi energie. Decernarea a avut loc luni seara, la sediul Institutului Bancar Român.

Această distincţie a fost conferită în semn de recunoaştere a meritelor de susţinere a unei mai bune integrări a României în contextul infrastructurii de transport şi de comunicaţii europene.

Distincţia “Personalitatea Anului pentru o Românie Europeană” a fost instituită şi se acordă începând cu anul 2001, iar până în prezent ea a revenit unor personalităţi de marcă din ţară şi din străinătate, din cele mai diverse sfere de activitate.

“Infrastructura de transport, energie si comunicații este esențiala pentru dezvoltarea economica a UE. După aderarea României la Uniunea Europeana, ţara noastră contribuie in mod direct la legislația si la proiectele de dezvoltare ale Uniunii. În calitate de eurodeputat, am încercat să contribui cu proiecte şi argumente pertinente la dezvoltarea infrastructurii europene de transport, energie şi comunicații. Romania are de recuperat un important decalaj de dezvoltare a infrastructurii de transport, energie şi comunicații şi, de aceea, cred ca este nevoie de multă muncă, seriozitate şi convingere”, a declarat Adriana Ţicău

În cadrul aceluiași eveniment a fost lansat şi Clubul Suporterilor Regiunii  Dunării din Romania.

Adriana Țicău, inițiatoarea Forumului pentru Dunăre din Parlamentul European, susține dezvoltarea regiunii dunărene şi proiectele aferente strategiei UE pentru regiunea Dunării, pentru creştere economică, crearea de locuri de munca şi pentru prosperitate în zonă. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.