Basska a difuzat videoclipul piesei ”Funked Up” extrasă de pe E.P.-ul “Revolution”, ce va fi lansat pe 27 februarie în clubul Colectiv. E.P.-ul conține 4 piese cu mesaj social şi va fi disponibil gratuit pentru download.
”<Funked up> reprezintă un moment de cumpănă în existenţa noastră ca formaţie. Începe prin expunerea problemelor şi frustrărilor lumii moderne, şi marchează un drum la finalul căruia găsim eliberarea artistică, muzicală şi personală”, spune Theo „Vapor” (voce).
Regia videoclipului este realizată de Mihai Para (tobe).
“Fiind o producţie Basska, mi-am asumat regia clipului. Scenariul a pornit de la versurile piesei şi este o metaforă a trecerii de la lipsa de speranţă şi depresia provocate de greutăţile vietii cotidiene la echilibru, prin muzică şi printr-o repoziţionare faţă de ceea ce considerăm realitatea care contează pentru noi. În clip are loc o transformare simbolică, lucru care schimbă decorul şi, odată cu asta, atmosfera. Este vorba de spaţiul în care noi ne întâlnim să facem muzică, în care ne simţim detaşaţi de orice altceva, e libertatea. Eliberarea şi trecerea de la o dimensiune la alta este redată şi prin holograma lui Vapor (vocal), element care leagă conceptul clipului de concertul de pe 27, când vom lansa EP-ul şi unde show-ul va fi unul foarte vizual. Daca n-aţi mai văzut holograme, şi asta la dimensiuni impresionante, cred că ar trebui să veniţi acolo”, spune Mihai Para.
Clipul a fost filmat pe un ger de -16 grade:
«EP-ul se numeşte Revolution pentru că marchează o revoluţie, o schimbare atât pentru noi ca trupă prin stilurile adoptate, dar şi pentru ceea ce s-a mai cântat la noi în ţară. EP-ul e ceea ce ne reprezintă pe noi din toate cele 1.000 – 2.000 – 10.000 de stiluri care ne plac. Este ca o limba înţeleasă de toate categoriile culturale. Încercăm să ne adresăm tuturor şi să îi facem să înţeleagă că nu mai e timp de stat de o parte sau alta a barierelor şi că trebuie să ne întâlnim la mijloc în ţelurile noastre» – Basska
Basska își va lansa EP-ul de debut, ”Revolution”, pe 27 februarie la clubul Colectiv.
Facebook event: https://goo.gl/1Gis8Zhttps://goo.gl/1Gis8Z
Credite:
Muzică, versuri, interpretare, trompetă: Basska
Mix și master: Low Freq
Regie: Mihai Para
Imagine: Heas
Visual: Dan Adrian Ionescu
Scenografie: Ştefan Constantinescu
Editare: Heas + Koma
Mulţumiri speciale: Mihai Pâlșu, Cătălin Rudolf, 4k Broadcast Solution, Club Fabrica, Dark Side Booking Academy.
O producţie Basska
Web: www.basska.ro
Facebook: https://goo.gl/pz1AVj
Soundcloud: https://goo.gl/qMF1Pghttps://goo.gl/qMF1Pg
Youtube: https://goo.gl/kd1xPS
Iată și membrii trupei, așa cum sunt descriși pe www.basska.ro:
Laurentiu “Lauzeu” Iftene – chitară bass, sitar
Nascut prin anii ’80, Laur se mandreste ca este o Balanta perfecta!
Dupa ce in tinerete trece glorios prin liceul Mihai Viteazul, se opreste timp de 2 ani la facultatea de electronica din cadrul politehnicii Bucuresti. Mai apoi isi recunoaste o “dragoste” ascunsa – matematica si, ca urmare, incepe si termina cu un examen de licenta facultatea de matematica din cadrul Universitatii Bucuresti.
Jongleaza prin viata cu mai multe job-uri incepand cu meditatii de matematica si terminand cu amenajari interioare si butaforie. Un singur lucru a ramas constant in viata lui de-a lungul timpului: cantatul. “De la cantat in parc la chitara si mandolina, pana la scene mari”.
Trecerea prin mai multe genuri muzicale, de la trash metal la reggae, de la coveruri pop sau latino la hip hop si rock clasic, de la muzica traditionala din diverse tari la chitara rece si mandolina il ajuta sa participe la construirea noului stil muzical promovat de “Basska”.
Instrumente abordate: bass, tobe si percutii, chitara, mandolina, sitar.
Isi doreste sa traiasca “intr-o societate bazata pe cooperare nu pe competitie, inconjurat de prieteni si lume care isi doreste aceleasi lucruri.”
Mihai “Kurkanu” Para – drums
Dupa terminarea liceului de arte plastice, in anul de gratie 2002, Mihai ajunge in Bucuresti la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti – sectia de sculptura si o termina cativa ani mai tarziu, asigurandu-si o activitate placuta si in acelasi timp utila. O perioada trece de la formele impresionante ale unei femei din marmura, la butaforie scenografie si decoruri de film.
“Modeleaza” muzica de foarte multi ani si a trecut prin multe proiecte, de la stilul rock la muzica medievala si la new experimental jazz.
In anul 2008, impreuna cu Laur pune bazele trupei „East Roots”, castigand locul 2 la Festivalul Stufstock Newcomers 2010.
In anul 2013 participa la formarea trupei “Basska”, avand un stil cu totul aparte si special pentru muzica romaneasca.
Rational, reprezinta creierul trupei.
Adelin “Bo$$” Dragu – percutie
Este “vinovatul” pentru convertirea lui Mihai de la sculptor la tobosar. Face parte din grupul de baza „East Roots” pana in anul 2013, cand impreuna cu nucleul principal formeaza noua trupa: “Basska”.
Dupa ce termina liceul de Muzica si Facultatea de Muzica face un un master cu specializarea Marketingul si Managementul operatiunilor Logistice.
Chiar daca studiaza NAIUL in facultate, a fost atras dintotdeauna de tobe si de instrumentele de percutie.
Echilibrat (“cel mai echilibrat”, ar spune un coleg de trupa despre el), este cerebral dar si pasional in acelasi timp. Totul cu masura in echilibrul respectiv. Inspira incredere si corectitudine, stiind sa dea, dar sa si primeasca. Reprezinta mainile trupei.
Cristian “Copilu” Scurtu – chitara
Din cei 23 de ani petrecuti in lume, Cristi a studiat 13 ani chitara clasica. Termina Colegiul Tehnic „Henri Coanda” si mai apoi isi continua studiile la Facultatea de Jurnalism si Relatii Publice – Universitatea „Spiru Haret”.
Initial membru al trupei „East Roots”, devine mai apoi unul dintre membrii de baza Basska.
Este sincer, un copil care s-a maturizat mult in ultima vreme, pasional, aduce multa energie muzicala. Reprezinta inima trupei.
Spune despre el ca are ca hobby gatitul dar ca pasiune MUZICA.
Sorin “Sorinache” Nicolescu – trompeta
Din punct de vedere muzical, Sorin este foarte muncitor si studios.
Este pasional si degaja foarte multa energie pe scena, fiind plamanul trupei care lucreaza maxim cand organismul este in miscare.
Theo S. “Vapor” – voce
Theo, douazeci si ceva de ani si un pic mai multe kile.
In timp ce studiaza la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii „Spiru Haret” isi gaseste timp si pentru diverse job-uri legate de Software Development, ocupand in prezent pozitia de web designer.
Este tanar, plin de nerv si energie, ca un generator, nu este suficient de copt dar sta bine la soare. Reprezinta picioarele trupei.
“Imi place berea mai mult ca vinul, dar nu ca vara. Fac parte din formatia OBC (O Bere si un Cui) si in timpul liber dau telefoane la caterinca lui Ponta si lui Mircea Badea. Important despre mine: sunt primul sustinator al proiectului “Capitala Creste Verde”.
Radu Cotfas – voce
Multilateral dezvoltat si autodidact, cauta noi provocari la fiecare pas. Putem vedea asta si in cariera lui de la facultatea terminata (Facultatea de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata) la atestatul luat, Lector Cambridge English, la jobul curent in domeniul IT.
Backgroundul lui muzical este destul de complex: la 6 ani a studiat pian, intre 7 -10 ani vioara, de la 12, teatru (ca activitate extrascolara pana in prezent), iar intre 13 si 19 ani canta in cadrul Casei De Cultura Bacau.
Prima trupa in care a activat ca vocal a fost la 14 ani, “Legati la pamant” (trupa de punk-rock). Au urmat diverse proiecte: „Claustrofobia” (fiind inconjurat doar de fete instrumentiste), „Panageea”, „Kumba” (unde a cantat alturi de sora lui, Raluca Cotfas), cu genuri muzicale ce variau de la Rock, Grunge, Punk, Hardcore, Rapcore, Blues, Ska si Reggae.
A cantat in deschiderea unor trupe ca: E.M.I.L., The Monojacks, Kumm, Trooper, Parazitii s.a. Totodata a cantant alaturi de Adrian Despot (idolul lui), experienta ce l-a convins ca visurile pot deveni realitate.
Hobby-uri: teatru si muzica. Spera ca pe viitor sa-si poata castiga existenta din aceste meserii.
Sloganul lui preferat: “Never give up!” (Nu te da batut niciodata!). Al doilea preferat fiind: “ There’s no time and no reason to be sad as what we know is just a temporary mild understanding of what is…”(Nu este timp nici motiv sa fii trist pentru ca ce stim este o intelegere temporara, nu prea solida, despre ceea ce este…)
In timpul liber ii place sa inoate, sa compuna, sa scrie piese de teatru si, nu in ultimul rand, sa petreaca timpul cu prietenii.
Codin ”LowFreq” – Programming, Synth
Codin ”LowFreq” Orășeanu este cel mai nou component al trupei și face parte și din „Shadowbox„ și „The Dream Diggers”.
Este implicat în mai multe proiecte muzicale și socio-culturale. A organizat Subsonic – primul festival dedicat culturii bass din România -, face parte din proiectul GingerGroup și este implicat în organizarea evenimentului Street Delivery și streetbrand-ul Krack.
Într-un interviu pentru www.suburbanmagazin.ro, Codin ”LowFreq” anunță pentru 27 februarie o dublă lansare „The Dream Diggers” și „Basska”.
„Este un concept special pe care l-am gândit. O repriză de muzică de două ore și jumătate în care publicul va asista la trei reprize muzicale – o oră de concert „The Dream Diggers”, o jumătate de oră de fuziune ”The Dream Diggers” și ”Basska” și încă o oră de energie cu ”Basska”. (…) Peste toate acestea se adaugă un artist vizual, care va transforma scena într-un recital de lumină (…). Acest concept, ca și turneul ce urmează acestei duble lansări, poartă numele de „From midnight to sunrise”. Evident, în turneu vom pleca împreună cu „Basska”. Zece muzicieni, un artist vizual, două ore și jumătate de muzică și mulți kilometri”. (M.S.)