Cine sunt cei 21 de ministri ai lui Ponta

In Guvernul Ponta se gasesc nume respectate, admirate, dar si nume controversate, cu incompatibilitati dovedite de ANI. Vom incerca, pe scurt, sa facem o radiografie a activitatii acestora si scandalurile de presa in care au fost implicati – daca au fost implicati. Sunt in total 21 de ministri, dintre care 4 ministri delegati, cu 5 mai multi decat in Guvernul Ungureanu. Dintre acestia 7 apartin PSD, 8 PNL, 1 PC si 6 sunt independenti.

Ministrul Finantelor: Florin Georgescu (PSD), omul cu TVA

Florin Georgescu (59 de ani), actual prim-viceguvernator al BNR, a fost ministrul Finantelor in 1992 care a introdus TVA, punand astfel ordine in finantele publice intr-o perioada extrem de dificila. Florin Georgescu este o personalitate extrem de puternica, nu putine fiind conflictele sale cu lideri de frunte ai PSD (pe atunci PDSR) in cei patru ani petrecuti ca ministru al Finantelor.

 lucrat in Ministerul Finantelor, ca economist, inspector financiar, sef serviciu si apoi director general la Directia Control de Stat Bucuresti.

Membru in Partidul Democratiei Sociale din Romania, devine secretar de stat la Ministerul Economiei si Finantelor (1992). In Guvernul Nicolae Vacaroiu, a indeplinit functia de ministru al Finantelor timp de patru ani (19 noiembrie 1992 – 11 decembrie 1996).

A fost ales ca deputat de Olt in doua legislaturi pe listele PDSR (1996-2000 si 2000-2004). A demisionat din Parlamentul Romaniei in 2004, cand a devenit prim-viceguvernator si vicepresedinte al Consiliului de administratie al BNR.

Ministrul Apararii: Corneliu Dobritoiu (PNL), secretar de stat in Guvernul Tariceanu

Corneliu Dobritoiu (57 ani), este membru PNL din 2006, militar de cariera si fost secretar de stat la aparare in Guvernul Tariceanu. Dupa ce ministrul Apararii Teodor Atanasiu a fost suspendat din functie de presedintele Traian Basescu, a preluat timp de o luna functia de loctiitor al acestuia.

In perioada 2000-2004 este numit Sef al Directiei Integrare Euro-Atlantica si Relatii Militare Internationale din MApN. Dupa 2004 Loctiitor al Secretarului de Stat al MApN si sef al Departamentului de Integrare Euro-Atlantica si Politica de Aparare.

In 2006, este inaintat la gradul de general-locotenent si trecut in rezerva printr-un decret semnat de presedintele Traian Basescu. In acelasi an este numit in functia de Secretar de stat si sef al Departamentului pentru politica de aparare din cadrul MApN.

Potrivit unui articol publicat in 2007 in Cotidianul, Dobritoiu a fost implicat intr-un scandal mediatic legat de locuintele de serviciu. Generalul in rezerva Corneliu Dobritoiu, secretar de stat si sef al Departamentului pentru Politica de Aparare si Planificare in MAp, si-a cumparat locuinta de serviciu in 2005 pe Str. Traian. Contractul pe apartamentul de 115 mp a fost initial de 195.000 RON, insa, pe baza unui act aditional din 2006, pretul a fost renegociat la aproape jumatate: 95.000 RON.

Ministrul Economiei: Daniel Chitoiu (PNL), seful Fiscului in Guvernul Tariceanu

Daniel Chitoiu (55 ani), este vicepresedinte al PNL si presedinte al Camerei Consultantilor Fiscali. El a fost presedinte (cu rang de secretar de stat) al ANAF timp de 4 ani (04.04.2004 – 22.12.2008), in Guvernul Tariceanu. A fost unul din coautorii Programului de Guvernare al Aliantei DA pentru alegerile prezidentiale din 2004, program de guvernare care a impus cota unica de impozitare de 16%.

In perioada 15.03.2001 – 02.03.2005 a fost controlor Financiar la Curtea de Conturi a Romaniei

Controlor Financiar – Curtea de Conturi a Romaniei – Directia de Control Financiar Bucuresti -perioada: 14.01.1994 – 03.08.1998

Inspector de Specialitate, Directia Generala a Controlului Financiar de Stat Bucuresti, Ministerul Finantelor – perioada: 15.10.1990 – 14.01.1994.

Ministrul Justitiei: Titus Corlatean (PSD), consilierul lui Nastase

Presedintele Comisiei de politica externa al Senatului, Titus Corlatean a fost propulsat in politica la varf de premierul Adrian Nastase, al carui consilier a ajuns – pe probleme de politica externa – in 2001, la 32 de ani. Anterior, intre 1994-2001, Titus Corlatean a lucrat in Ministerul de Externe, iar in ultimii 4 ani ai activitatii sale a fost adjunct al ambasadorului roman la Strasbourg, pe langa Consiliul Europei.

Intre 2003-2004, Titus Corlatean este numit secretar de stat pentru romanii de pretutindeni. Ulterior, au aparut acuzatii privind activitatea sa in aceasta functie, dar ele nu au fost niciodata probate. In 2004 a devenit deputat PSD, iar in activitatea sa se inscrie si initiativa unei legi privind sprijinul romanior de pretutindeni, adoptata de Parlament in noiembrie 2007.

In 2007 candideaza la alegerile europene pe lista PSD si devine eurodeputat.

In 2008 devine senator si presedinte al Comisiei de politica externa din Senat.

El a fost recent in centrul unei controverse majore legata de posibila extradare a lui Omar Hayssam: n noiembrie 2011, Traian Basescu l-a acuzat ca blocheaza semnarea acordului de extradare cu Siria.

Ministrul de Interne: Ioan Rus (PSD), batut de Boc la Primaria Cluj

Ioan Rus (55 de ani), fost vicepresedinte PSD (a renuntat in 2007 la toate functiile detinute la nivel national si local) a fost ministru de Interne in Guvernul Nastase (2000-2003), apoi viceprim-ministru (2003-2004), functie la care a renuntat pentru a candida la fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca, pe care l-a pierdut in fata lui Emil Boc.

Presedinte al Grupului de la Cluj al PSD (din care faceau parte si Vasile Dancu, Vasile Puscas, Alexandru Farcas, Ilie Sarbu), Ioan Rus este cunoscut pentru rolul sau in reformarea partidului dupa ce a contribuit la schimbarea sefiei PSD in 2005, cand l-a sustinut pe Mircea Geoana impotriva lui Ion Iliescu.

Este profesor in cadrul Universitatea Tehnica din Cluj – Napoca, unde preda Constructia si calculul autovehiculelor rutiere.

Ioan Rus a intrat in PDSR (Partidul Democratiei Sociale din Romania) in 1994, iar in august 1996 a preluat functia de prefect al judetului Cluj pe care a detinut-o pana in 28 decembrie 1996.

Potrivit Evenimentul Zilei, liderul clujean a avut un cuvant important de spus si in indepartarea lui Nastase din fruntea PSD, in martie 2006, cand imaginea partidului era afectata de scandalul de coruptie Zambaccian – matusa Tamara.

In decembrie 2007 a demisionat din functia de presedinte al PSD Cluj, functie care a fost preluata de Vasile Dancu (ianuarie 2008). A ramas simplu membru PSD.

La capitolul afaceri, cea mai importanta dintre cele in care s-a implicat Ioan Rus este RMB Inter Auto SRL (reprezentanta Mercedes Benz), membra a grupului Ticiac Auto. Intre 1993-2000, Rus a fost director general al RMB Inter Auto SRL. Din  2004 a devenit administrator RMB Inter-Auto. RMB Inter-Auto reprezentant zonal pentru sase dintre cele mai importante marci de pe piata auto si este membra a grupului Ticiac Auto.

Rus s-a implicat insa si in alte societati, precum Napoca Constructii SA (1991), Autosincron SRL (1991), Elixir Medco SRL (1992), IT Transilvania Invest (1998), Ardtrans Auto SRL(1994), Oil Distribution SRL sau Media Pro Transilvania SA.

Ministrul Comunicatiilor: Dan Nica (PSD), la al doilea mandat

Dan Nica (52 de ani) a mai condus acest minister in perioada 2000-2004, in Guvernul Nastase. In declaratia de interese semnata la jumatatea anului trecut, Dan Nica a declarat ca detine actiuni la Santierul Naval Galati, la Navrom Galati, la firma Viticom SRL din Panciu si ca este membru al Fundatiei Civitas XX.

In 2010 a obtinut din activitatea la Camera Deputatilor un venit anual de 51.622 de lei. Sotia sa este medic primar la Spitalul Universitar Elias si a incasat in 2010 un venit anual de 31.980 lei.

Revista Market Watch scrie ca in timpul mandatului lui Dan Nica din perioada 2000-2004 au fost lansate mai multe proiecte majore de e-guvernare: “Sistemul Electronic National (www.e-guvernare.ro); Sistemul electronic de atribuire a autorizatiilor de transport international de marfa (www.autorizatiiauto.ro) – noiembrie 2003; Sistemul electronic de achizitii publice (SEAP) (www.e-licitatie.ro) – martie 2002” sau proiectul Economia Bazata pe Cunoastere (EBC).

Pe blogul sau, Dan Nica sustine ca este coautor a trei brevete de inventie, dintre care unul a fost medaliat cu argint la Bruxelles.

Ministrul Educatiei: Corina Dumitrescu (PSD), rector la o universitate privata

Corina Dumitrescu, sotia deputatului PSD Cristian Dumitrescu –  presedintele Comisiei pentru Invatamant a Camerei Deputatilor -, este rector al Universitatii Crestine “Dimitrie Cantemir”, iar din iunie 2011, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din partea societatii civile.

Este presedintele Consiliului Director al Asociatiei Universitatilor Particulare din Romania si membru fondator al Asociatiei de Cultura ‘Dimitrie Cantemir’.

Fost secretar in Ministerul Justitiei, Corina Dumitrescu a fost, in 2008, una dintre propunerile PSD pentru functia de Ministru al Justitiei, propunere respinsa de democrat-liberali pe motiv ca nu indeplinea criteriul independentei, fiind sotia unui parlamentar PSD.

Sotul ei, deputatul PSD Cristian Dumitrescu, a fost membru PD inainte de a se inscrie in PSD, parasind tabara democratilor in momentul in care Traian Basescu a preluat presedintia partidului.

In 2006, Monica Macovei, ministru al Justitiei, a acuzat un lung sir de demnitari ca ar fi permis intrarea in Notariat, fara examen, a unor magistrati, a unor “acoliti” ai PSD-ului si a unor neveste de lideri PSD, printre care Manuela Mitrea si Corina Dumitrescu.

Ministrul Transporturilor: Ovidiu Silaghi (PNL), ministru in Guvernul Tariceanu

Ovidiu Silaghi (50 de ani) se afla la al doilea mandat de ministru, dupa cel din Guvernul Tariceanu – in perioada aprilie 2007 – decembrie 2008 el a detinut portofoliul Intreprinderi mici si mijlocii, comert, turism si profesii liberale.

Ovidiu Silaghi este presedintele organizatiei PNL Satu Mare. A intrat in politica in 1990, in Partidul National Liberal si a fost pe rand deputat (noiembrie 2004), observator la Parlamentul European (septembrie 2005 – decembrie 2006), europarlamentar (ianuarie – aprilie 2007) si ministru.

In perioada 1996 – aprilie 2007, Silaghi a fost presedinte al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Satu Mare, iar in februarie 2004 a devenit membru al Colegiului de conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei. A fost si consilier in Consiliul Judetean Satu-Mare (2000-2004).

Ministrul Dezvoltarii si Turismului: Eduard Hellvig (PNL), mana dreapta a lui Crin

Eduard Raul Hellvig (38 de ani) a fost deputat PC in mandatul 2004-2008 si europarlamentar 5 luni. In 2008, dupa ce a pierdut nominalizarea pe un post eligibil de europarlamentar, paraseste barca conservatorilor si trece la PNL, devenind consilier personal al lui Crin Antonescu. Candideaza in acelasi an, din partea PNL Oradea, la alegerile parlamentare, dar pierde. Dupa ce Antonesu pierde alegerile prezidentiale din 2009, Hellvig se retrage la Oradea.

In mai 2011, Crin Antonescu l-a numit Eduard Hellvig secretar general al PNL in locul lui Radu Stroe. Hellvig a fost in perioada 2001-2003 director general al Institutului de Studii Sociale, Bucuresti.

Ministrul Agriculturii: Daniel Constantin (PC), pus la APIA de Ilie Sarbu

Daniel Constantin (34 de ani) este presedintele PC, impins in acest post de fondatorul partidului, Dan Voiculescu. Constantin a fost directorul Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA), din 1 aprilie – octombrie 2009, fiind numit printr-un ordin al fostului ministrul al Agriculturii, Ilie Sarbu. El a demisionat de la conducerea APIA in octombrie 2009, cand PSD a parasit Guvernul Boc.

Este zootehnist,urmand cursurile Facultatii de Zootehnie din cadrul Universitatii de stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (1997 – 2002).

In 2003 a devenit consilier la Cabinetul secretarului de stat pentru integrare europeana din cadrul Ministerului Agriculturii Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Dupa 2006 a fost angajat la firme de consultanta pentru atragerea fondurilor europene. In perioada 2007 – 2009 a lucrat ca evaluator independent la Banca Mondiala in cadrul Proiectului Makis, iar intre 2008 si 2009 a fost administrator al societatii Roadvision si director general al Provom SRL.

Are o datorie de 295.000 de euro, bani imprumutati de la Dan Voiculescu, cu termen scadent in 2016.

Ministrul de Externe: Andrei Marga (PNL), fost ministru al Educatiei

Andrei Marga (65 de ani), fostul rector al Universitatii “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, intre 1990-2012 a ocupat functiile de decan, prorector si rector ale acestei universitati. Anul acesta nu a mai putut candida pentru un nou mandat de rector, intrucat noua Lege a Educatiei (Legea 11/2011) nu mai permite acest lucru celor care au implinit varsta de pensionare si, totodata, celor care au detinut deja 2 mandatede.

Intre 1997 si 2000, Marga a condus Ministerul Educatiei Nationale, perioada in care a lansat programul reformei comprehensive a educatiei, care includea reforma curriculara, schimbari in managementul academic si financiar in domeniul educatiei.

Potrivit declaratiei sale de avere din 1 iunie 2011, Marga detine patru apartamente in Cluj, dobandite impreuna cu sotia sa: un apartament de 4 camere, cumparat in anul 1995, de 169 mp, un apartament de 3 camere, de 70 mp, cumparat prin credit bancar in anul 2005 si doua apartamente cu 2 camere, de cate 79 si 73 mp, ambele achizitionate in anul 2008, dintre care unul prin credit bancar.

Ministrul Muncii: Mariana Campeanu (PNL), fost ministru in Guvernul Tariceanu

Vicepresedinte al filialei Bucuresti a PNL, Mariana Campeanu a mai detinut functia de ministru al Muncii, timp de 3 luni, in 2008, dupa demisia lui Paul Pacuraru, in prag de alegeri parlamentare, implicat intr-un scandal juridic. Intre 2007-2008, ea a condus Casa Nationala de Pensii  (presedinte – secretar de stat).

Campeanu este membru PNL din 1997 si a candidat la alegerile parlamentare din noiembrie 2008, pentru un mandat de deputat in Sectorul 2 al Capitalei, dar nu a obtinut voturile necesare pentru a ajunge in Parlament. Ulterior, ea a candidat in decembrie 2010, in Colegiul 3 Hateg-Tinutul Padurenilor, la alegerile partiale desfasurate pentru postul ramas vacant in urma decesului deputatului PDL Ioan Timis.

Ministrul Sanatatii: Vasile Cepoi (apolitic), secretar de stat in guvernele Nastase, Boc si Ungureanu

Vasile Cepoi (58 de ani) este medic internist, specialist nefrolog si nu apartine niciunui partid politic. In ultimii 10 ani a detinut mai multe functii importante in managementul sistemului sanitar romanesc, fiind secretar de stat in guvernele Nastase, Boc si Ungureanu.

Este profesor la Universitatea Apollonia din Iasi, specializata in medicina dentara, condusa de controversatul Vasile Burlui, decanul Facultatii de Stomatologie Iasi, demis in anul 2000 ca urmare a unor acuzatii de vanzare a 63 de diplome false unor studenti italieni, dar care a primit neinceperea urmaririi penale in acest caz.

Dr. Vasile Cepoi a fost numit, in urma unui concurs, director al Casei de Asigurari de Sanatate Iasi in 2001. In iulie 2003, a devenit secretar de stat in Ministerul Sanatatii. A fost destituit in februarie 2004. In anul 2005 a fost numit director general executiv al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, unde a lucrat pana in 2008. Ulterior, a profesat ca medic la Spitalul “C. I. Parhon” din Iasi. In 2009, el a devenit seful Directiei de Sanatate Publica Iasi. Este cunoscut ca specialist in managementul sanitar.

Ministrul Administratiei: Victor Paul Dobre (PNL), secretar de stat in Guvernul Tariceanu

Membru al Partidului National Liberal din 1991 si vicepresedinte al partidului din 2006, Dobre a fost prefectul judetului Galati, intre anii 1996-2000. Intre 2004 si 2005 a ocupat functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Galati. Secretar de stat pentru Relatia cu Prefecturile la Ministerul Internelor si Reformei Administrative. in perioada 2005-2008.

Deputat in legislatura 2000-2004, membru al Comisiei pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic, secretar al Comisiei pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor. Vicepresedinte al Grupului Parlamentar PNL (2 septembrie 2002 – 12 iulie 2004). A demisionat din Parlament la data de 12 iulie 2004 si a indeplinit apoi functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Galati (iulie 2004 – 20 ianuarie 2005).

Ministrul Culturii: Mircea Diaconu (PNL), incompatibil

Directorul Teatrului „C.I. Nottara” din Bucuresti, Mircea Diaconu a fost declarat de ANI incompatibil, intrucat a refuzat sa renunte la aceasta functie dupa ce a devenit senator PNL, in colegiul 1 din Arges, in urma redistribuirii (legislatura 2008-2012).

Pana la urma, la 2 luni de la respingerea contestatiei pe care o a facut-o la Curtea de Apel Bucuresti, Diaconu a renuntat la conducerea teatrului. Exact cand sotia sa si-a terminat studiile pentru a putea participa la concursul de ocupare a postului de regizor de teatru (ea fiind actrita Diana Lupescu).

Din acest motiv, ANI a sesizat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru un posibil abuz in functie si un posibil conflict de interese.

Mircea Diaconu face parte din Comisia pentru cultura, arta si mijloace de informare in masa, Comisia pentru egalitatea de sanse, dar este si membru al Comisiei permanente comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO.

A fost membru al Consiliului National al Audiovizualului intre 1998-2002.

Ministrul Mediului: Rovana Plumb (PSD)

A fost director comercial al SC Miraj S.A. Bucuresti (1992-1994); presedinte director general la SC Gerovital Cosmetics SA Bucuresti (1995-2000). Detine un brevet de inventie: ‘Metode de tratament cosmetic cu produse cosmetice Gerovital H3 – Prof. Dr. Ana Aslan’ (2001).

Secretar de stat, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (2001-2004).

Membru al PDSR din 1994, presedinte al Organizatiei de Femei a PSD (din 2003) si vicepresedinte al PSD.

Deputat de Valcea, ales pe listele Uniunii Nationale PSD+PUR, in urma alegerilor parlamentare din 28 noiembrie 2004; i-a incetat mandatul in decembrie 2007, prin demisie. Rovana Plumb a fost aleasa europarlamentar pe listele PSD la scrutinul din 7 iunie 2009.

Ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul: Mircea Dusa (PSD), cu functii in administratie din `76

A detinut diverse functii in cadrul Consiliului popular al orasului Toplita, astfel: sef serviciu (1976-1986); vicepresedinte (1986-1990); viceprimar (1990-1996); primar (1996-2000). A fost prefectul judetului Harghita intre anii 2001-2004.

Este membru al PSD si presedintele Organizatiei Judetene Harghita PSD din 1996.

Intre 1996-2001 a fost prim-vicepresedinte al Asociatiei Oraselor din Romania.

La 28 noiembrie 2004 a fost ales deputat in circumscriptia electorala nr. 21 din Harghita, pe listele Uniunii Nationale PSD+PUR.

A fost vicepresedinte al Comisiei pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din Camera Deputatilor. Reales deputat in circumscriptia electorala nr. 21 Harghita, colegiul uninominal nr.5, pe listele Aliantei Politice Partidul Social Democrat + Partidul Conservator . In sesiunea parlamentara februarie-septembrie 2010 a fost vicepresedinte al Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

Ministrul Afacerilor Europene: Leonard Orban (apolitic) isi continua mandatul

Absolvent al Facultatii de Mecanica a Universitatii din Brasov (1986) si apoi al Facultatii de Management a Academiei de Studii Economice din Bucuresti (1992), a lucrat ca inginer in cadrul Intreprinderii de Tractoare Miercurea Ciuc (1986-1989), apoi la Intreprinderea de Antrepriza Constructii Speciale Industriale si Montaj (I.A.C.S.I.M.)-Bucuresti (1989-1990) si la Institutul de Cercetare Tehnologia Constructiilor de Masini (I.C.T.C.M.)-Bucuresti (1990-1993).

Si-a inceput cariera in administratie publica in 1993, la Camera Deputatilor, cand a fost angajat consilier parlamentar pentru Afaceri Europene si Internationale, pana in 2001. In perioada 2001-2004 a fost negociator-sef adjunct al Romaniei cu UE, facand parte din echipa lui Vasile Puscas.

In decembrie 2004, Leonard Orban a fost numit secretar de stat la Ministrului Integrarii Europene, in sfera sa de competenta intrand coordonarea si pregatirea Romaniei pentru aderarea la Uniunea Europeana. In perioada decembrie 2004 – aprilie 2005 a fost negociator sef cu Uniunea Europeana. In perioada 1 ianuarie 2007 – 9 februarie 2010 a fost comisar european pentru Multilingvism.

La data de 8 martie 2010, Leonard Orban a fost numit in functia de consilier prezidential pe probleme de afaceri europene in cadrul Administratiei Prezidentiale.

Din 20 septembrie 2011 ocupa portofoliul Afacerilor Europene, minister nou infiintat in cadrul Guvernul Boc, el continuandu-si activitatea si in Guvernul Ungureanu.

Ministrul delegat pentru Strategii Guvernamentale: Victor Alistar, declarat incompatibil de ANI si de Curtea Constitutionala

Victor Alistar este directorul executiv al Transparency International Romania. Este membru in Baroul Bucuresti, a fost purtator de cuvant al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici si fost sef Serviciu Protocol in Primaria Municipiului Bucuresti, in timpul mandatului de primar general al lui Viorel Lis. Victor Alistar este si lector la Facultatea de Administratie Publica din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) si anul acesta a candidat la functia de decan al facultatii.

Alistar a fost implicat intr-un urias scandal pe vremea cand era functionar public in Primaria Capitalei: a fost acuzat ca a obtinut ilegal un imobil din fondul locativ al Municipalitatii. I s-au adus atunci acuzatii de fals, uz de fals si fals in declaratii. Alistar a primit din fondul locativ de stat o garsoniera, in imediata apropiere a Palatului Victoria, desi mama sa primise din acelasi fond locativ un apartament cu 3 camere, unde era domiciliat si acesta.

Primarul general Traian Basescu a dispus efectuarea unui control, care a relevat urmatoarele: “Potrivit Ordinului de repartizare nr. 123.650/17 dec. 1998, emis de Primaria Municipiului Bucuresti, acesta (n. red. – apartamentul nr. 24 cu suprafata de 105 mp, situat in Calea Calarasilor nr. 166, Sector 3) a fost atribuit d-nei ALISTAR VIORICA ELENA, perfectandu-se contractul de inchiriere nr. 1.251/26 ian. 1999. In fisa suprafetei locative a fost inscris ca membru de familie fiul titularei de contract, d-nul ALISTAR TEODOR VICTOR, salariat la Primaria Mun. Bucuresti.

Alistar a recunoscut ca a fost cercetat penal pentru fals in declaratii si ca a avut o serie de procese pentru a-si pastra imobilul primit de la primarul Lis. A pierdut procesul si a renuntat la locuinta.

Numele lui Victor Alistar se mai regaseste intr-un dosar de cercetare a infractiunii de fals in declaratii: in iulie 2009, ANI a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1. “ANI a constatat faptul ca Alistar Teodor-Victor s-a aflat, in perioada 23.01.2007 – 01.03.2009, in stare de incompatibilitate si a sesizat, la data de 21 iulie 2009, Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea de catre Teodor-Victor Alistar, Raluca Alexandra Pruna (in calitate de fost presedinte al Asociatiei Romane pentru Transparenta) si Codru Vrabie (fost director executiv al Asociatiei Romane pentru Transparenta), a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292, Cod Penal”, explica ANI atunci printr-un comunicat.

Agentia s-a sesizat din oficiu in data de 16 iunie 2009 in urma publicarii unor articole in “Academia Catavencu” si a fost amendat atunci de catre ANI cu 500 de RON pentru nedepunerea declaratiei de avere, la incheierea raporturilor de munca cu ANFP (Agentia Nationala a Functionarilor Publici).  Potrivit materialelor de presa invocate, Teodor-Victor Alistar ar fi incalcat dispozitiile legale referitoare la conflictul de interese si la regimul incompatibilitatilor.

La 20 iulie 2009, ANI a constatat ca Victor Alistar s-a aflat in stare de incompatibilitate, in perioada 23 ianuarie 2007 – 1 martie 2009, intrucat a detinut concomitent calitatile de: functionar public – purtator de cuvant in cadrul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici; director executiv in cadrul Asociatiei Romane pentru Transparenta (incepand cu anul 2004); avocat definitiv (in cadrul Cabinetului individual de avocatura ‘Alistar Teodor-Victor’ – incepand cu 23 ianuarie 2007 si pana in prezent). El a fost declarat incompatibil definitiv in 7 august 2009, intrucat nu a facut contestatie in termenul prevazut de lege. Aceasta constatare a ANI din 2009 atrage automat o prelungire a starii de incompatibilitate de 3 ani

Raportul ANI prin care Victor Alistar a fost declarat incompatibil a fost confirmat in 2011 de Curtea Constitutionala. Victor Alistar a fost validat ca mambru CSM din partea societatii civile in decembrie 2010, ulterior decizia senatului fiind contestata Curtea Constitutionala a invalidat alegerea lui Alistar drept membru CSM.

Ministrul delegat pentru dialog social: Liviu Marian Pop, sindicalist

Profesor de matematica la diferite institutii de invatamant din judetul Maramures, Pop este din 2004 director adjunct educativ la Liceul Teoretic Bogdan Voda, Viseu de Sus, Maramures.

Este presedintele Sindicatului Liber din Invatamant Maramures. Face parte din Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) unde este din 2007 secretar general.

S-a remarcat prin inversunarea cu care s-a opus adoptarii Legii Educatiei Nationale. Sustine ca e independent.

Ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri: Lucian Isar, bancher

Lucian Isar (35 ani) a ocupat, incepand cu 2006, functiile de vicepresedinte si Head of Trading Unit la Citibank, iar apoi pe cele de director executiv al Departamentului de Piete Globale al Bancpost, precum si de membru al Comitetului Executiv al aceleasi bancii, iar, mai apoi, vicepresedinte pana in noiembrie 2008.

In 2010 a urmat cursurile Colegiului National de Aparare si ale Academiei Nationale de Informatii “Mihai Viteazu” din Bucuresti.

Are experienta profesionala in piete financiare si managementul riscului.

Isar este lector in finante, economie monetara si managementul riscului la Academia de Studii Economice Bucuresti.

Membrii Guvernului Ponta vor merge in Parlament pentru validare, luni, 7 mai. USD are 229 de parlamentari si are nevoie de 231 de voturi. Premierul desemnat a anuntat ca va avea consultari, miercuri, cu UNPR, cu minoritatile si cu UDMR.

Magda SEVERIN


LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.