Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a suspendat procedura de atribuire a serviciilor de asistenţă juridică pentru disputele şi litigiile generate de construirea tronsonului de autostradă Cernavodă-Medgidia, pentru nereguli identificate în caietul de sarcini. Mai precis, casa de avocatură Boştină şi Asociaţii a contestat documentaţia emisă de CNADNR pentru atribuirea contractului de achiziţie publică având ca obiect “furnizarea de servicii de asistenţă juridică pentru reprezentarea CNADNR în instanţele arbitrale şi de judecată în vederea soluţionării disputelor şi litigiilor din cadrul contractului de proiectare şi execuţie a tronsonului de autostradă Cernavodă-Medgidia”.
“Am depus contestaţia pentru că, pe de o parte, caietul de sarcini conţine prevederi nelegale şi discriminatorii, de natură a restricţiona accesul operatorilor economici interesaţi la procedura de achiziţie publică, ceea ce, pe de altă parte, aduce atingeri grave principiilor care guvernează modalitatea de atribuire a contractelor de achiziţie publică”, a declarat, într-un comunicat, avocatul coordonator Doru Cătălin Boştină.
CNSC a admis cererea de a suspenda procedura de atribuire, în stadiul în care se află, până la soluţionarea cauzei.
Tronsonul Cernavodă-Medgidia al Autostrăzii Soarelui a fost deschis în luna iulie, cu circulaţia pe o singură bandă pe sens, în regim de drum naţional.
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a reziliat anul trecut contractul cu firma Colas şi a organizat o nouă licitaţie, câştigată de consorţiul Astaldi – Max Boegl, acelaşi care lucrează la tronsonul Medgidia – Constanţa. Semnarea contractului a avut loc în 21 septembrie 2011, iar în 7 octombrie au început lucrările.
Cei 20,5 km urmează să fie finalizaţi complet în ianuarie 2013. (M.S.)