Luna aprilie marcheaza cea de-a doua etapa a concursului Echipamentul Anului in Romania – Editia 2015. Categoria pentru care se da startul in acesta luna este cea a stivuitoarelor.
Productivitate, costuri unitare reduse, dotari care ofera precizie si siguranta in operare. Elemente de inovatie gandite sa vina in sprijinul clientului. Toate caracterizeaza cele 5 echipamente inscrise la categoria STIVUITOR. Toate vor trebui sa respecte cateva conditii:
– Stivuitor electric pana la 2 t, inclusiv
– 48 volti
– catarg triplex cu inclinare fata/spate
– translatie laterala
– furci de 1.200 mm
– roti apropiate spate
– sa incapa in containere.
In ordine alfabetica, pentru a fi Stivuitorul Electric al Anului 2015 in Romania concureaza: DOOSAN B15T-5 (distribuit in Romania de Radacini Equipment), Jungheinrich EFG 220 (distribuit in Romania de Wylze Logistik), Linde E20L (distribuit in Romania de Elmas), STILL RX 20, Toyota Traigo 48. Membrii juriului, reprezentanti ai unor companii de logistica si productie de prim rang pe piata romaneasca, vor realiza teste in depozitele proprii si vor puncta, pe baza unei grile, fiecare echipament, iar cele mai bune solutii vor fi premiate in cadrul Galei Ziua Cargo din luna octombrie a acestui an. In evaluare, vor fi avute in vedere doua criterii principale:
1. Productivitatea/Plus valoarea pe care echipamentul o aduce companiei
2. Total Cost of Ownership (TCO)
Elemente de masurare a plus valorii…
Ca si in cazul transpaletelor, pentru primul criteriu, vor exista o serie de subcriterii care vor sta la baza stabilirii punctajului pe care echipamentul il va primi pentru plusul de valoare pe care il aduce companiei:
– Eficienta energetica
– Viteza si caracteristici privind acceleratia
– Caracteristici de franare
– Siguranta
– Intrarea si iesirea in/din echipament
– Ergonomie
– Elemente hidraulice si de absorbtie a socurilor
– Usurinta in conducere
– Vizibilitate
– Versatilitate
– Calitatea executiei echipamentului (materiale, finisaje)
– Sustenabilitate
– Un criteriu subiectiv – optiunea stivuitoristului privind echipamentul care i-a placut cel mai mult.
… si TCO
In acelasi timp, pentru calculul TCO, reprezentantii juriului vor solicita furnizorilor de echipamente inscrisi in concurs o oferta de inchiriere pe termen lung, care sa includa full service. Competitia Echipamentul Anului in Romania are ca partener Asociatia Romana de Logistica (ARILOG). Din juriu fac parte reprezentanti ai unor companii ce beneficiaza de un know-how indiscutabil: Antalis, CEVA Logistics, Coca Cola, Dacia Grup Renault Romania, Delamode, FM Logistic, Gebrüder Weiss, GTI Logistic, H. Essers, KLG, Kuehne + Nagel, Lagermax AED, ND Logistics Romania, OTZ, Schenker Romtrans si ARILOG. Ziua Cargo propune concursul Echipamentul Anului in Romania ca un creator de tendinte pe piata de profil si un important furnizor de know-how si bune practici pentru piata. Va invitam in paginile care urmeaza sa aflati mai multe despre echipamentele inscrise in cea de-a doua categorie a concursului Echipamentul Anului in Romania. Precizam ca in luna mai vor intra in concurs echipamentele Reach Truck cu o capacitate 1,6 t.
Valorile care stau la baza concursului Echipamentul Anului in Romania:
Transparenta
Obiectivitate
Seriozitate
Profesionalism
Fiecare membru al juriului va testa in depozitul propriu toate echipamentele din concurs.
Meda BORCESCU
meda.borcescu@ziuacargo.ro