Grupul Renault România sprijină pompierii paramedici. VIDEO

grupul-renaultSiguranța rutieră este una dintre axele de responsabilitate socială a Renault – alături de educaţie, mobilitate durabilă, protecţia mediului înconjurător şi capitalul uman – Grupul având ca obiectiv diminuarea mortalității rutiere la nivel național.

Astfel, Grupul Renault România a găzduit etapa regională a „Competiţiei naţionale de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat”, organizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Echipaje ale IGSU, formate din pompieri paramedici, au simulat intervenţii în situaţiile de urgenţă pe 29 vehicule Dacia, puse la dispoziţie de către Grupul Renault România: video
Siguranța rutieră este una dintre axele de responsabilitate socială a Renault, Grupul având drept obiectiv diminuarea mortalității rutiere la nivel național

Pompierii au participat la două probe, „descarcerarea din vehicule” şi „acordarea primului ajutor calificat”, folosind vehicule Dacia, puse la dispoziţie de către Renault. Salvatorilor români li s-a adăugat şi un echipaj din Franţa, cu titlu demonstrativ, realizând simulări similare. În urma competiţiei, cele mai bune echipe au fost premiate, inclusiv de către Grupul Renault România.

Concursul este organizat anual de IGSU, în România, și reprezintă o platformă de învăţare şi de testare a deprinderilor, printr-o evaluare strictă, unde participanţii sunt încurajaţi să îşi autoevalueze tehnica și practica. Contribuția Grupului Renault la această competiție este extrem de bine primită de către salvatori, în condițiile în care aceștia au șansa să exerseze noțiunile teoretice pe autovehicule Dacia, dispuse în scenarii de accidente la scară reală.

Siguranța rutieră este una dintre priorităţile Grupului Renault, în calitate de constructor de automobile internaţional, şi se înscrie în axele noastre de responsabilitate socială. De 50 de ani, investim permanent și facem pionierat atât în materie de siguranță pasivă, pentru a proteja din ce în ce mai bine pasagerii vehiculelor pe care le producem, dar și în ceea ce privește participarea membrilor comunităților locale la efortul de educație și securitate rutieră.

Suntem mândri că le putem oferi salvatorilor români resurse pentru a se putea pregăti mai bine în salvarea vieților persoanelor angrenate în accidente rutiere. În total, 41 de vehicule Dacia au servit, de-a lungul ultimilor doi ani, drept bază educaţională şi de antrenament în simulările de descarcerare şi acordare a primului ajutor.

Ne dorim ca incidenţa accidentelor rutiere în România să scadă, în linie cu obiectivele Organizaţiei Natiunilor Unite care a declarat 2011-2020 deceniul mondial al siguranţei rutiere, a declarat Yves Caracatzanis, Preşedinte Director General Dacia şi Director General Grup Renault România.

Evenimentul a avut loc la Centrul Tehnic Titu al Renault (parte a Renault Technologie Roumanie), fiind organizat de IGSU și ISU Dâmbovița. La competiția salvatorilor au participat echipaje de pompieri salvatori din 13 inspectorate, precum şi cu câte o echipă din cadrul Facultăţii de Pompieri – Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova şi Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti.

În România, aproximativ 1.800 de persoane mor anual în accidentele rutiere, potrivit statisticilor IGSU. Pentru ca circulaţia pe străzile şi şoselele din România să stea sub semnul siguranţei, Grupul Renault România își dorește să contribuie prin toate mijloacele: prevenţie, corecţie, protecţie şi salvare.

Aceasta nu este prima colaborare a Grupului Renault România cu ISU Dâmboviţa. Compania a găzduit în iunie 2015, tot la Centrul Tehnic Titu al Renault Technologie Roumanie, faza zonă a competiţiei naţionale de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat.

În 2012 grupul a donat ISU „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş, un vehicul Dacia Logan Van, pentru a fi utilizat de către Detaşamentul de Pompieri din Mioveni în operaţiuni de salvare. Totodată, în 2014, grupul a donat trei vehicule Dacia ISU Dâmboviţa, acestea fiind folosite la antrenamente în cadrul exerciţiilor de descarcerare.

Siguranţa rutieră este una dintre axele de responsabilitate socială ale Grupului Renault România, alături de educaţie, mobilitate durabilă, protecţia mediului înconjurător şi capitalul uman (diversitatea şi egalitatea de şanse). Obiectivul grupului este de a contribui la sănătatea publică prin diminuarea mortalităţii rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.