Guvernul dublează pedepsele hoţilor de componente CFR

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că Guvernul va dubla limitele minime şi maxime ale pedepselor prevăzute în Codul Penal pentru furturile de material rulant al CFR. Decizia urmează să fie luată de Executiv săptămâna viitoare, eventual prin ordonanţă de urgenţă, după ce reprezentanţii Ministerului Transporturilor se vor consulta cu cei ai ministerelor de Interne şi de Justiţie.

“Să găsim soluţia nu doar pentru Intercity Bucureşti-Constanţa, cred că protecţia căilor ferate este o problemă structurală. Dacă mergem pe logica actuală, că sunt pedepse mici sau că se fură două şuruburi – alea două şuruburi pot să însemne deraierea unui tren şi moartea a unor oameni”, a declarat Ponta.

Premierul a adăugat că vor fi luate măsuri suplimentare şi pentru paza bunurilor.

Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, a anunţat de curând că va pune jandarmii să păzească tronsonul de cale ferată Bucureşti-Constanţa.

Din cauza furturilor de componente feroviare – frecvente în ultima perioadă mai ales pe secţia Bucureşti-Constanţa -, durata unei călătorii creşte, din cauza verificărilor. În plus, CFR nu mai are rezerve pentru înlocuirea componentelor subtilizate de hoţi.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.